{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 28 juni 2013

Sokken breien (2)

Sokken breien (2)

Zoals ik vorige week vertelde ben ik sokken aan het breien. En bij voorbaat excuses dat ik op deze datum, 28 juni, zo'n "ijzige" foto plaats, maar ik heb inmiddels een foto gevonden waarop mijn vaders sokken te zien zijn:

Foto: M. Porsius de Leeuwe
Nog een detail van de foto:


Ik ben druk aan het breien. Ik vond het patroon terug dat ik al eens gebruikt had voor gewone sokken voor mijn vader. In een oude Libelle, een uitgave met 150 zelf te maken Sinterklaascadeau-ideetjes. Een Libelle uit 1983! Dertig jaar oud en wat stond er toen al bij de foto?

"Sokken voor pa. Een heerlijk ouderwets cadeau: zelfgebreide sokken voor uw man."

Ik heb ook al hulp gekregen uit blogland. Betsy van wolatelier Dian attendeerde me op het feit dat zij een heel bruikbaar sokkenpatroon op haar blog heeft staan. 
Ik ben bezig met de boord en de twijfel sloeg toe, want het sokkenpaar dat ik erbij heb om de maat zo'n beetje te kunnen zien is veel wijder. Daarom heb ik gemaild met Betsy én met Rita (van Hobbyrita's handwerkwereldje) en van beiden kreeg ik nog meer tips én patronen via mail. Wat fijn om zoveel kennis bij elkaar te hebben! 

Tijdens een kort clubje heb ik het nog even met Lydia bekeken en we denken dat het toch wel goed komt. Zoals Rita me mailde: "te groot is ook maar niks". En er zit zeker wel rek in! Door breien dus!

Hier komen we al een beetje in vakantiestemming. Zoon heeft de boeken al ingeleverd en hoeft alleen nog een keertje naar school om z'n rapport te halen. Ik neem ook een soort van blogvakantie. Helemaal niks voor zo'n lange periode is ook wat kaal, dus ga ik proberen om ongeveer drie blogjes per week te plaatsen de komende tijd. 

Iedereen een heel fijn weekend gewenst! En fijne vakantie natuurlijk!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

6 opmerkingen:

 1. Je sokkenverhaal wordt wel een heus vervolgverhaal Akelien! We blijven benieuwd hoe het zal aflopen. Als het lang geleden is dat je nog sokken breide begin je te twijfelen, ik ken dat. Maar het komt vast wel goed, gedragen kousen zijn altijd groter, daar is de rek al wat uit :)
  De jouwe zien er alvast goed uit! Doe zo voort zou ik zeggen of pas ze zelf eens aan.
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie, Rita. Leuk om zo toch hulp te kunnen krijgen al is de afstand groot!

   Verwijderen
 2. Ach op zo'n niet zomerse dag als vandaag zijn zulke heerlijke sokken ook welkom hoor! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. cht een heel oud blogbericht tussen de nieuwe te vinden,, mooie sokken heeft je pa. Ik heb ook sokken gebreid en heb daar een aantal blogjes over geschreven, wat denk je het is mijn best bekeken blog!!! Misschien staat er iets voor je tussen. Ik heb toen een patroon van drops gebruikt. Harry heeft de sokken de hele winter met plezier gedragen omdat ze zo lekker warm zijn, zei hij...Ja het is wat anders dan die sokken die ze tegenwoordig hebben.

  Groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind dat jou pa geweldige sokken aan heeft. Ja algoed dat je zowat overal eens kan vragen hoe ze iets maken. Ze zullen wel in orde komen die sokken. Ik voel het aan mijn tenen (hi,hi)
  Grtjs en fijn weekend.
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gave sokken van je pa! Ik brei en haak heel veel, maar eigenlijk nooit sokken!

  BeantwoordenVerwijderen