{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 26 maart 2013

Poppen breien, pop 2 (5)

Poppen breien, pop 2 (5)


Er is weer wat te laten zien, de pop komt steeds verder. Ik heb de armen af! Ik kreeg vorige week een aantal reacties over het inbreien van de figuurtjes in het hemd van deze pop. Het deed denken aan cupcakes, volgens een reactie. Het patroon komt uit het boek.


Ik heb de kleuren aangepast en ik brei het bovenste deel van het hemd effen. Zelfs ik vind het anders wat te veel gepruts en gepuzzel met al die draadjes in die smalle bovenarmen en dan het punt dat je deze drie delen aan elkaar breit! 


Hier zie je dat de armen klaar zijn en op de volgende foto is het zelfs al weer één geheel:Er was nog een meevaller: ik blijk nog een hele bol in de apricot-kleur te hebben. Dat is ruim voldoende. (Mijn eerste pop is hier te zien en ze woont in de winkel van Katrein Kunst  in de Scharnestraat in Sneek!)

Graag verwijs ik naar de blog van Daniëlle: zij laat vandaag weer een nieuwe pop zien! En dinsdag is de gallerie bij Wieke, met vast en zeker ook weer mooie poppen. Erg leuk altijd om te zien wat anderen zoal maken!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

6 opmerkingen:

 1. Wat knap toch al die poppen maken, deze is ook al weer zo leuk. Maar als ie naalden????
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha, ha, het lijkt wel Mikado met al die naalden! Respect ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg leuk!!
  en knap van je dat je het allemaal voor elkaar krijgt.
  maar ik priegel liever met een haaknaald !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow Akkelien, die groeit aardig elke week! Je wordt er nog een crack in net als Daniëlle en Wieke! Ik moet er echt dringend mee beginnen, maar moet eventjes nog wat andere WIP's afwerken en dan krijg ik van mezelf de toelating om een pop te beginnen :)
  Soms moet een mens streng zijn in het leven, bovendien ben ik nog steeds bezig mijn hobbykamer te vullen met al mijn materiaal.
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze wordt mooi hoor!!! Ik heb vorig jaar al een mini me gemaakt, was ook erg leuk om te doen maar wel een gepruts... Ik vond de hals best lastig..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja Akkelien dat begrijp ik heel goed dat je het laatste deel effen breit. Het is en blijft een gefriemel, met of zonder veel kleurtjes.
  Maar het komt goed, dat is duidelijk te zien.Mooi, mooi.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen