{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 7 maart 2013

(n)everending story (1)

(n)everending story (1)


Deze week noemde ik het al eens, dat projectje van mij dat op een neverending story lijkt en me op dit moment veel tijd kost. Mensen die me al langer kennen en me al langer via facebook volgen hebben hier zeker al wel eens wat van gezien of gelezen. Vandaag zal ik vast even een begin van dit verhaal met mijn bloglezers delen.

Het begon bijna een jaar geleden, op 31 maart als ik het goed heb. Dit Breimeisje doet aan schoonrijden en de vereniging De Pronkriders bestond vorig jaar 25 jaar en we hadden een feest. Eén van de trainsters, een dame van 75 jaar, kwam naar met toe met een vraag: "Jullie doen toch ook haak- en breiwerk op verzoek of bestelling?"
Eerst nog even wat over deze dame en haar partner van 80, zij zwieren nog steeds zo prachtig over het ijs: hier zijn ze te zien, aan het begin van het filmpje. Ik had ze kort tevoren deze poppetjes gegeven, vandaar dat ze dat wisten van die verzoeken en bestellingen.

Het bleek dat deze dame een gordijn had, nog gehaakt door haar moeder, in 1955!


Ze had nu bedacht dat ze voor een raam in de verbouwde boerderij waar ze wonen zo'n gordijn wilde, alleen past dit niet. En of ik dat wilde maken. Een leuke uitdaging vond ik. En al pratende leek het toen wel een leuk idee om er schoonrijders op te haken. En dus ging ik meten en tekenen.


En haken natuurlijk, filethaken dus. Nu kan ik inmiddels vertellen dat dit een hele moeilijke opdracht is! Als je zelf een patroon bedenkt, moet je ook zelf bedenken hoe groot het moet worden en hoe breed je het moet maken om het zo groot te krijgen en dat is dus inmiddels het probleem gebleken.... Daarover een volgende keer meer! Wordt absoluut vervolgd.

Nog even over het schoonrijden: er is pas een website online: www.schoonrijden.nu. En een nevenactiviteit van mij is, dat ik webmaster ben van de facebookpagina van De Pronkriders, de Friese schoonrijdersclub. Daar kunnen nog wel wat "likes" bij! 

Liefs van De Breimeisjes!

6 opmerkingen:

 1. Ja Akkelien, dat is een serieus werkje hoor en zeker als je het zelf gaat ontwerpen. Veel succes er mee, maar ik ben er van overtuigd dat het je gaat lukken. Dit gaat een pronkstuk worden!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat is wel een uitdaging zeg! Een hoop rekenwerk lijkt mij. Heel veel succes ermee, ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och dat is een moeilijke klus.
  Heel veel succes,ik blijf het volgen.
  Groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. pfew...wat een project zeg! veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dat is wel heel leuk zeg. Heb het filmpje ook even bekeken en wat is dat leuk ik wist niet eens dat dat nog gedaan werd.
  Super!!
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me moeilijk die poppetjes, maar zeker ook je patroon zelf uittekenen is een hele klus.
  Maar je komt er wel uit Akkelien, zo kennen we je :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen