{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 21 maart 2013

(n)everending story (3)

(n)everending story (3)


Vandaag weer een update van "het" gordijn! Het onderwerp van mijn gordijn past bovendien nog behoorlijk goed bij het ijskoude weer van dit moment. En dat op 21 maart...

Op 21 februari ontdekte ik dus dat ik niet tevreden was met het eindresultaat. (Kijk hier voor deel 1 en hier voor deel 2). In het daaropvolgende weekend besloot ik opnieuw te beginnen. Dinsdag 26 februari heb ik twee nieuwe bolletjes katoen nr. 12 gehaald en ik ben weer gestart. Ik heb me voorgenomen minimaal twee toeren per dag te haken en het ging voortvarend! Na ongeveer twee weken was ik bijna op de helft en toen ontdekte ik weer een fout. Heb ik weer een heel eind uitgehaald.... zo'n 15 toeren, zeg maar ongeveer een week werk! Hier is de iets gewijzigde nieuwe tekening, die inmiddels al weer iets aangepast is.


Bij deze versie gebruik ik trouwens het hoekmotief van het originele gordijn. Bij de eerste versie dacht ik dat ik niet genoeg hoogte had voor dit motief en had zelf wat bij elkaar gezocht. In de praktijk bleek dat het toch wel genoeg toeren heeft in de hoogte om dit motief toe te passen. Hier is een detail van het originele gordijn:

Inmiddels ben ik over de helft. Gisteren heb ik telefonisch contact gehad met m'n opdrachtgeefster. Zij beschikt zelf niet over internet en ze woont net wat te ver om er steeds heen te gaan. Nu is zij ook volledig op de hoogte van de situatie. Ik ben van plan om het in maart af te ronden en in april bij haar te brengen. Volgende week plaats ik waarschijnlijk een foto van het nieuwe gordijn, voor zover het dan klaar is.

Leuk trouwens, jullie reacties en het meedenken. Uiteraard heb ik het vorige gordijn na het wassen, toen het nog vochtig was, opgespannen, maar ik kon gewoon echt niet tot de benodigde tachtig centimeter komen....


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

3 opmerkingen:

 1. Ja , Akkelien, wat moedig.En dan ben je opnieuw begonnen en moet je weer 15 toeren uithalen. Maar de aanhouder wint en het resultaat zal er mogen wezen!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bewonder je geduld en doorzettingsvermogen !!!! Het zal toch ooit een keer goed komen toch.
  Het hoekje ziet er al goed uit, en leuk patroontje trouwens
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een monnikenwerk, maar het gaat je vast lukken! Wat zal jij blij zijn als je langs dat huis rijdt en het gordijn ziet hangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen