{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 13 maart 2013

Kipje nummer 2

Kipje nummer 2


Twee weken geleden liet ik in mijn blog zien dat ik een kipje had gemaakt naar het patroon van Wieke. Inmiddels heeft die kip een vriendje. Ik heb nu ook even bijgehouden hoeveel materiaal ik gebruikt heb: het basislapje van mijn kipje weegt zo'n tien gram. Deze kip heb ik gebreid van het katoen van de Lidl, ik had nog veel over van de 
hartjes-workshop op school. Dit is wat dikkere katoen dan die van Catania. 

Ook voor dit kipje heb ik strepen gebreid, in twee tinten deze keer. 

Kipje nummer 2 is klaar! En nu heb ik dus twee van deze leuke voorjaarskipjes:Samen met Nugget vind ik het al een heel "kippenhok"!

Liefs van De Breimeisjes!

9 opmerkingen:

 1. Oh zo leuk, ja een is zo alleen he, met twee is al wat gezelliger, maar een hele rij..................... is nog veeeeeeeeel leuker dus........

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat gaat daar nog een heel gekakel worden. Weer een mooi exemplaar.
  Ik ga het maar bij één kip houden hoor, veel te veel gepriemel om te breien.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die kipjes. Ik heb Wieke net een mailtje gestuurd om het patroon te vragen. Even iets anders tussen de beertjes door.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk die kipjes van je Akkelien! Ik ben er echt jaloers op, had aan wieke het patroon ook gevraagd met de bedoeling er nog snel te maken voor pasen, maar ja.... het zal voor later zijn :)
  Jij bent in elk geval klaar voor pasen!
  groetjes, rita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja, Rita, ik had het patroon voor de Pasen van vorig jaar. Dus wat dat betreft kun jij nu nog helemaal op schema zijn :-)

   Verwijderen
 5. Ze zijn erg leuk je kipjes,groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. erg leuk!!!
  is de 1e foto nu een muts?? of is dat een kip in wording??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Ineke! Die eerste foto is de kip voordat deze in elkaar wordt gezet. Dat kleine driehoekje is de onderkant. Ik heb het patroon van Wieke van Keulen, maar heb zelf eerst dat kleine driehoekje gebreid en toen gemeerderd. In het officiële patroon brei je eerst de grote driehoek en dan neem je steken op onderaan in het midden.

   Verwijderen
 7. Hai Akkelien. Je kippetjes gaan over een paar dagen hopelijk opnieuw bewonderd worden door andere blogsters: ik plaats donderdag een berichtje met een link naar dit bericht van jou *Ü*
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen