{ 'anonymize_ip': true }

maandag 11 april 2022

Spiralen haken: ook (voor) een eitje

Spiralen haken: ook (voor) een eitje


In maart heb ik eierwarmers gebreid, in het rond met 2 kleuren. Een ideetje voor Pasen voor een blog voor Breiclub.nl en uiteraard laat ik het dan ook op m'n eigen blog zien, dat was hier.

Je kunt ook spiralen haken en zo kun je ook eierwarmers maken, dat is weer een blog waard!

Je doet dit zo:
Begin met kleur A met een magische ring en haak hierin 6 vasten. Trek de laatste lus lekker groot of doe daar een steekmarkeerder in (foto 1)
Pak kleur B en hecht aan in de magische ring vóór de eerste steek en haak daar 1 vaste. Haak vervolgens op elke steek van kleur A 2 vasten. Trek de laatste lus groot of doe daar een steekmarkeerder in (foto 2).
Trek nu de magische ring dicht (foto 3).
Haak verder met kleur A en *haak in de eerstvolgende steek 1 vaste, in de daaropvolgende steek 2 vasten*, herhaal van * tot * tot je rond bent. Trek de laatste lus groot of doe de steekmarkeerder in.
Dat, van die lus groot trekken of de steekmarkeerder, doe je na elke toer en zal ik vanaf nu niet meer bij elke toer vermelden.


Met kleur B haak je in elke steek 1 vaste (foto 1 van de tweede collage).
Met kleur A *in de eerstvolgende 2 steken elk 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten*, herhaal van * tot * tot je rond bent (foto 2).
Met kleur B: in elke steek 2 vasten.
Met kleur A: *in de eerstvolgende 3 steken elk 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten*, herhaal van * tot * tot je rond bent.
Kleur B: in elke steek 1 vaste.


Haak afwisselend met kleur A en B een aantal toeren zonder meerderen, s. Pas eventueel over een eitje en meerder zonodig nog eens 6 steken als volgt: *in de eerstvolgende 4 steken elk 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten*, herhaal van * tot * tot je rond bent.


Als je "eiermuts" groot genoeg is naar je zin (deze is aan de grote kant!) kun je eindigen met een toer reliëf halve stokjes. Dat deed ik zo: met de mintkleur eindigde ik met 2 halve vasten. Met roze haakte ik daar vasten overheen en nog een rondje vasten, aan 't eind 1 halve vaste.
2 lossen en dan een toer halve stokjes óm de vasten van de vorige toer, afwisselend eentje voorlangs en eentje achterlangs. Zo krijg je een leuk boordrandje.
Aan 't eind de draad afknippen en netjes afhechten. Dat houdt mooi een eitje warm!

Zo van bovenaf zie je de spiraal:


De Breiclubblog hierover vind je hier.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

2 opmerkingen:

  1. Een mooi ei mutsje mooi klaar voor Pasen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lieflijk eiermutsje Akkelien, bedankt voor
    de omschrijving. Ook de kleuren zo om en om, erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen