{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 20 april 2022

Hart voor...

Hart voor...


Een van m'n lievelingswinkels, dat is de Dorcaswinkel. Voor als je dit niet kent: het is een soort van kringloopwinkel en de opbrengst is voor "mensen in nood". Ik breng er wel eens spullen die ik niet meer hoef en ik vind het erg leuk om een rondje door de winkel te maken om te kijken of er iets is waar ik blij van word. En als er niks is, dan is dat ook goed: want dan breng ik geen extra spullen in huis 🙂
Ik neem alleen iets mee, als mijn hart er van gaat huppelen!


Toen ik het haakpakketje met Karel de kameleon kocht, zag ik een flyer bij de kassa: 


Dit is natuurlijk niet te lezen zo, dus ik zal even een deel citeren:

"Maak een Hart voor Oekraïne
Een hartverwarmende actie van het Dorcas Handwerkatelier.

Gebruik je creativiteit en maak hartjes voor Oekraïne! Het maakt niet uit hoe. Haken, breien, macramé, naaien, vilten stippen, schilderen, vouwen, strijkkralen, figuurzagen, ansichtkaarten, etc.

Wees creatief, maak het met liefde en in de vorm van een hart.
Jouw met liefde gemaakte hartjes lever je vervolgens in bij je favoriete Dorcas-winkel. We hangen er een label aan je creaties en verkopen het. De opbrengst van de verkoop van jouw hartjes wordt direct besteed aan opvang, een voedzame maaltijd, schoon water. Maar ook dekens tegen de kou en een bed op op te slapen." (Einde citaat).

Je mag trouwens ook zelf je creaties verkopen en het geld overmaken op een speciale rekening.

Mooi bedacht! En nu had ik natuurlijk best wat huisjes liggen. Ik had er nog 7. Dat zijn weliswaar geen hartjes. Toch vind ik huisjes eigenlijk ook wel toepasselijk. En ik haakte er gele en blauwe hartjes bij. Dit stel heb ik afgeleverd, ik hoop dat het aanspreekt en dat ze verkocht worden, voor dit goede doel.


Wil je meer weten over Dorcas? Hier is hun website.

Inmiddels heb ik ook al een hart gehaakt. Ik denk dat er nog een paar volgen. En dit idee neem ik ook mee naar de bibliotheek in Sneek. Morgen, op donderdag 21 april, is er weer Creatief Café. Van 14.30 - 16.00 uur. Misschien vinden anderen het ook leuk om hier iets voor te maken!

Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. Jouw hart zit in ieder geval op de goede plaats, mooi dat je hier een bijdrage aan levert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk de huisjes met een hartjes Label.hoop dat het goed verkocht word voor het goede doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig bijdrage Akkelien. En het is wel zeker dat die verkocht gaan worden. Het is een mooie winkel, zelf breng ik er ook regelmatig iets naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik ken Dorcas... ze doen erg mooi werk! Wat een goed idee om zo'n actie te starten. En je kon op deze manier ook nog eens heel goed de huisjes gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, ik vond de huisjes eigenlijk ook heel toepasselijk: je zou iedereen toch zo graag een veilig huisje gunnen...

   Verwijderen
 5. Wat een superleuke huisjes met hartjes en wat een mooie combi, want ja, dat is idd wat we alle vluchtelingen wensen een huis, warmte en veel liefde!
  Dank je wel namens de dames van het Dorcas Handwerkatelier, Yvon

  BeantwoordenVerwijderen