{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 28 april 2022

Sokkenwas en zo

Sokkenwas en zo


Draag jij zelfgebreide sokken? En was je ze vaak?
Wat zijn jouw ervaringen?
(Deze blog was gisteren al even online, "even snel" per abuis een verkeerde publicatiedatum ingevuld).

Ik deel wat van mijn ervaringen.

Deze sokken draag ik 's ochtends vaak, als ik nog in nachthemd ben, een pyjamabroek aanschiet en deze sokken dus en zo de dag begin. 


Ik was ze ook regelmatig. Gewoon met de bonte was mee, op 40ºC. Dat is een "vast" programma op mijn wasmachine. Deze sokken zitten nog steeds heerlijk. Ze zijn gebreid met Jawoll van Lang Yarns. 

Kort geleden heb ik deze sokken gebreid met Durable Soqs:


Die heb ik ook op 40 graden gewassen. Dat kan dus niet. Dit garen geeft als wasvoorschrift 30 graden. Deze mooie sokken passen niet meer, ze zijn vervilt...


Heel jammer, want ik vond ze zeer geslaagd en de wol was ook prettig en lekker zacht. Tot ik het dus iets te heet gewassen heb...

Nu maak ik een nieuw paar. Ik had nog mooie sokkenwol liggen, deze is ook van Lang Yarns:


Lazy Dots, versie 2 komt eraan! En deze wol mag ook op 40 graden gewassen worden.

Let dus op als je iets met Durable Soqs gebreid hebt, dat je het niet heter dan 30 graden wast! Want het garen is mooi, en ook de kleuren. En anders is 't zonde van al je werk.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Mijn sokken was ik altijd op 30 graden.de meeste sokken heb ik gebreid met drops fabel.Daar heb ik ook al een paar vesten van gebreid.Blijft heel goed in de was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tip! Of voor de veiligheid even op de hand wassen, zoals mijn moeder altijd adviseert (en ik bijna nooit doe😉). Warme sokken zijn nu wel heerlijk. Het zijn weer koude nachten.
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn dochters en ik zijn gek op mijn gebreide sokken.we hebben er inmiddels zoveel dat ik soms een trommel vol op 30 graden was.GEEN wasverzachter gebruiken. Als ik het niet vertrouw gaan ze een kwartiertje in de euscalan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wasverzachter gebruik ik sowieso nooit. Wel een goede tip!
   Jee, zoveel sokken heb ik (nog) niet!

   Verwijderen
 4. Och, wat zonde van die mooie sokken! Ik heb geen gebreide sokken, maar ik had wel een keer een trui gehaakt met sokkengaren van de Aldi, die is op 30°C zelfs enorm gekrompen en vervilt, zo jammer, hij zat zo lekker! Maar als je het niet gewoon in de wasmachine kunt wassen vind ik het niet praktisch. Ik heb nog datzelfde garen voor nog een trui, maar ik denk niet dat ik er nog één haak, zonde van mijn tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou dit is wel heel sneu Akkelien, die prachtige sokken
  met fraai motief opeens na een wasbeurt als twee vervilte
  lapjes tevoorschijn ziet komen. Eigenlijk draag ik nooit sokken maar denk dat ik ze gewoon met de hand zou
  wassen, even in een lauw wolsopje laten staan en uitspoelen. Zonde om de hele wasprogramma mee te laten draaien voor iets dat nauwelijks vuil is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer van je mooie sokken! Maar misschien wil je het patroon nog eens breien?
  Mijn man en ik dragen alleen maar zelfgebreide sokken. Ze gaan allemaal in het wolwasprogramma in de wasmachine en ik gebruik geen wasverzachter omdat ik eens gelezen heb dat dat niet kan bij wol... En ja, mijn wasmachine is niet vol als ik sokken was, maar ik spaar er wel zoveel mogelijk bij elkaar en heb daardoor niet iedere week een sokkenwas😉.

  BeantwoordenVerwijderen