{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 4 juli 2018

Zomer 2018 - sokkenwol

Zomer 2018 - sokkenwol


Vorige week was ik een middag met Lydia on tour, we gingen naar Bolsward. Heerlijk gewinkeld, genoten van een "theeleutje" in de tuin van By Pimpé en uiteraard naar Trendywol!

Ik had een missie. Ik heb namelijk een keer deze twee bollen wol gekregen:


Van het linkerbolletje heb ik geen etiket, maar ik heb 't even gecheckt, met behulp van de vuurproef: het is behoorlijk wollig. Ook sokkengaren dus, waarschijnlijk van hetzelfde merk. Dat bolletje is niet helemaal compleet, maar wel bijna, zo'n 48 gram nog. Maar wat kan ik daar nu mee, vroeg ik me steeds af. Kindersokjes zou kunnen natuurlijk. Maar ik vind ze zelf ook wel heel erg leuk!

En toen kwam ik de sokkenCAL gegen van Bianca, bij Breiclub.nl, de 2x50 gram uitdaging, hier vind je deel 1. En deel 2 en deel 3 zijn ook al online.

Bij die sokken is het de bedoeling dat je twee verschillende bolletjes garen gebruikt en van één bol de bovenste boord, de hak en de teen breit en van de andere bol de rest. 
Dát is een leuk idee!

Ik koos bij Trendywol bolletjes effen garen bij mijn kleurige bollen:


Sokken breien blijkt voor mij af en toe een fijn ontspannend werkje, gewoon iets dat "klopt".


En met deze bollen zullen het ook nog eens geweldige sokken worden! Fijn om in huis te hebben 😊 En mocht ik me vervelen of behoefte hebben aan een Zen-werkje, dan ga ik los met dat leuke patroon!

O, en Bianca is de ontwerpster van de Mystery Blanket 2018. Dit belooft echt een bijzondere deken te worden. 


Er is een gehaakte én een gebreide versie. Meer hierover weten? Of je aanmelden? Kijk dan hier. Ik vertel er vast binnenkort nog iets over! Zomer 2018, natuurlijk gaan de haak- en breipennen gewoon door bij De Breimeisjes!
Ook nog steeds vaak een nieuw blogje, wél iets minder uitgebreid, misschien soms met wat "oud nieuws", ook happy momentjes en inspiratie.
Leuk dat je komt kijken en lezen!
Een fijne zomer gewenst met heel veel happy momentjes 🍀


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Altijd gezellig zo samen op stap! Ja dat is weleens prettig hè, verstand op nul en lekker voor je uit breien of haken (volgens een patroon) en dan weer een paar vrolijke sokken rijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sokken breien, met dit zonnige weer wordt het bij mij zo'n zweterig klusje... Knap dat jij het wel kan in de zomer, maar ik wacht nog even op de herfst ;-)
  Groetjes
  Mar10

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Best kans dat ik ook pas in de herfst aan sokken breien toe kom, hoor! Ik heb ook nog wel wat projectjes op dit moment :-)

   Verwijderen
 3. Ooit wil ik dat ook leren, sokken breien. En helemaal nu ik dat prachtige garen zie! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb begrepen dat dit bewuste patroon ook heel geschikt is voor beginners!

   Verwijderen
 4. Gezellig, samen op stap! Mooie combinaties heb je uitgezocht, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige wollebolletjes! Je hebt er perfecte effen bollen bij gescoord zeg, ik ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi garen hoor!!! ben benieuwd hoe ze worden! ik brei ze meestal met een andere kleur in de teen, hiel en boord, dat vind ik leuker staan!.. laatst een paar sokken maar 38 met 2 restjes en een half bolletje wit gemaakt.. erg leuk om te doen dat restjes verwerken!

  BeantwoordenVerwijderen