{ 'anonymize_ip': true }

maandag 30 juli 2018

Zomer 2018 - Nieuw boek: Geefbeestjes

Zomer 2018 - Nieuw boek: Geefbeestjes


Hebben jullie het al gezien, het nieuwe boek van Joke Postma: "Geefbeestjes haken"?



Het  is het tweede haakboekje van Joke Postma. Haar eerste boekje heet "Box, bed en buggyspeeltjes haken". Joke is ook bekend onder de naam Jookzcreaties, onder die naam kun je haar vinden op Facebook en Instagram

In dit nieuwe boekje is Joke aan het werk gegaan met Stonewashed garen en ze maakte allemaal leuke beestjes om weg te geven. Het grappige is dat de beestjes als het ware de handen in de zakken hebben. Dat levert een groot voordeel op: twee onderdelen minder om te haken én om eraan vast te zetten 😃
Om wel wat te kunnen geven, hebben ze een vakje waar je iets in kunt doen, een lief briefje of wat geld bijvoorbeeld.



Achterop vertelt Joke zelf dit: "De beestjes in dit boek houden wel van een feestje en nemen graag iets mee, maar ja, hoe moet dat als je handen in je zakken zitten. Gelukkig hebben ze een geld/kadokaartvakje op hun rug waar je iets in kan doen. Er kan natuurlijk ook een lief briefje in om iemand te laten weten dat je aan ze denkt... 
Ik hoefde niet lang na te denken met welk garen ik de beestjes wilde maken, want ik ben een groot fan van Scheepjes Stone Washed-garen. Het leuke effect en de mooie kleuren maken de beestjes nog feestelijker."

Ik vind het heel leuk dat er van een aantal Geefbeestjes een mannelijke en een vrouwelijke variant is. En sommige ontwerpen zijn ook eigenlijk geen beestjes.



Het boekje ziet er prachtig uit met voorin de inhoud


en vervolgens een duidelijke uitleg van de haaksteken en technieken die gebruikt worden. Daarna volgen de patronen, met foto's van voor-achter én zijkant van elk ontwerp. 
Ik ga er vast iets uit maken! Ik denk dat ik voor een combinatie van stonewashed garen met gewoon katoen garen ga. En ik laat nog even in het midden voor welk patroon ik kies.

Het boekje is een uitgave van Scheepjes, je kunt het kopen bij o.a. handwerkwinkels en boekwinkels. En als ze het niet hebben bij jouw favoriete winkel, dan willen ze het vast voor je bestellen! Ik heb gezien dat mijn favoriete wolwinkel Trendywol het in ieder geval verkoopt.

Zomer 2018, natuurlijk gaan de haak- en breipennen gewoon door bij De Breimeisjes!
Ook nog steeds vaak een nieuw blogje, wél iets minder uitgebreid, misschien soms met wat "oud nieuws", ook happy momentjes en inspiratie.
Leuk dat je komt kijken en lezen!
Een fijne zomer gewenst met heel veel happy momentjes 🍀




Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

3 opmerkingen: