{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 1 juli 2015

Poef!

Poef!


Zwaar werk en heel veel pfff.... en toch... eindelijk is de poef klaar! 
Het was een hele tijd zover:


Een tijd heb ik overwogen de poef helemaal grijs te maken, maar uiteindelijk besloot ik toch voor die rood/wit/blauwe strepen te gaan. De blauwe streep was goed te doen:


De hele zijkant heb ik in vasten gehaakt en bij de grijze toeren haakte ik in de achterste lussen. Bij de andere kleuren heb ik door beide lussen gehaakt.


Voor ik met de witte kon gaan haken, heb ik de draad eerst "gesplitst" omdat ik het veel te dik vond. Dat was wel een echte "pfff..."


Nog steeds is het vrij dik! Ik ben met iedere nieuwe kleur steeds op een heel andere plek begonnen, omdat ik niet zo'n duidelijke kleurwisseling wilde. Ik begon dan met een schuiflus aan de haaknaald en dan gewoon ergens een vaste haken.


De "rode" draad was juist weer erg dun... Heel erg "pfff..."! Ik heb heel veel afgewikkeld, en toen met dubbele draad gehaakt. Ook niet echt fijn. Het garen bleek erg onregelmatig en had veel knopen. Goedkoop, maar echt een slechte koop.


Het kleureffect is gelukkig wel mooi!


Toen heb ik met mijn tweede bol grijs weer een cirkel gehaakt, spiraalsgewijs met halve stokjes. En die tenslotte vastgehaakt aan de rode rand, met vasten, door de voorste lus van het rode deel en de achterste lus van het grijze deel.


En omdat dit zulk zwaar werk was, laat ik het eindresultaat morgen zien :-)

Over spiraalsgewijs haken met stokjes kun je hier meer vinden. In dit geval haakte ik met halve stokjes en haakte in de magische ring eerst 4 vasten en daarna 5 halve stokjes, daarna alleen nog halve stokjes, volgens het schema van de tafel van 9, daarover schreef ik al eens een blog, die kun je hier vinden.

Nog iets anders, sinds een tijdje ben ik ook te vinden op Instagram. Ook leuk! Je vindt mij hier


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


6 opmerkingen:

 1. Wat lastig dat het garen zo onregelmatig is. Dat haakt toch minder prettig. En vooral z'n zware klus. Maar mooi wordt het wel en die Nl vlag maakt het helemaal af. Morgen kom ik weer ff buurten om het resultaat te bekijken...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het wordt wel erg leuk,hoor!
  Keek net even op je link spiraalsgewijs stokjes haken. Maarre..
  Daar staat het volgende:
  -Toer 2: in de eerste 3 steken ieder 2 vasten, in de volgende 3 steken ieder 6 halve stokjes, Je hebt dan 12 steken-
  Om die 12 st. te krijgen zou je in de volgende 3 st.ieder 2 halve stk. moeten maken, anders krijg je daar 18 hv.st toch?( nl ieder 6 hvstk. en dat 3x =18 !?). Denk dat de 6 een 2 zou moeten zijn..
  Enfin, ik hoop dat je er nog iets van begrijpt, en misschien heb ik niet goed gelezen/begrepen...enne ik vind het heel fijn dat je van die beschrijvingen geeft.Ik spiek regelmatig :).
  gr Frouwien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Frouwien, volgens mij ben jij de eerste die het serieus leest :-) Je hebt helemaal gelijk, die 6 moest een 2 zijn, ik heb het net veranderd. Die 6 was het totaal aantal. En als je halve stokjes spiraalsgewijs haakt, dan moet je ook andere aantallen gebruiken, zodat je in de tafel van 9 uitkomt.

   Verwijderen
 3. Als het garen niet allemaal gelijk is, wordt het zeker een hele klus om het te splitsen of te dubbelen, maar het resultaat ziet er prima uit!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk heb jij gehad. Heel moedig van je om door te zetten. Denk dat het resultaat echt mooi gaat zijn.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tot nu toe al een mooi resultaat, wat een werk, maar straks ook de eer;-)

  BeantwoordenVerwijderen