{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 8 januari 2015

Voor als het koud wordt

Voor als het koud wordt


Vorige maand kreeg ik via mail een vraag of ik wel eens iets brei op bestelling. Ja, dat vind ik juist leuk! Het ging om een model dat ik al eens eerder had gebreid en in dit geval twee stuks, voor een moeder en haar zoontje. Het gaat om de Canyon Cowl van Velvet Acorn, een kooppatroon.

Er werd garen uitgezocht via internet bij de Hobbydoos en dat garen werd rechtstreeks naar mij gestuurd. Dat zag er al prachtig uit:


Ik ging aan de slag. Via mail had ik contact en we hadden afgesproken dat ik de grote cowl volgens patroon zou maken en de kleine versie wat stoerder zou maken door die in ribbelsteek te breien. Ik wilde die kleine cowl eigenlijk ook iets kleiner maken dat het patroon aangaf omdat Mick, voor wie deze cowl is, vier maanden jong is en het patroon uitgaat van een peuter. Maar ja, ik heb zelf niet meer zo'n kleintje in huis en wat leek het verschil al groot:


Uiteindelijk heb ik dus toch de peutermaat aangehouden. Het Eskimo-garen vond ik wel veel prettiger breien dan de Peru van Scheepjeswol. 
Ik had allebei ruim voor de kerstdagen klaar en heb ze snel opgestuurd en ze arriveerden nog voor de Kerst. Ze zijn enthousiast ontvangen en ik kreeg prachtige foto's die ik mag laten zien. 


Een heerlijk warme sjaalmuts, volgens Hannah. Voor Mick blijkt de sjaalmuts nog wel wat groot, maar wat staat het hem mooi!


Wat een prachtige ogen, hé! (Voor hem had ik ook een kerstballetje gebreid, dat liet ik hier al zien.)
Ik hoop dat moeder en zoon heel veel plezier zullen hebben van de sjaalmutsen!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. dat zit lekker warm waar komt dat patroon vandaan ??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat stond er nog niet in, nu wel, het is van Velvet Acorn.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke opdracht! en heerlijk om dan die stralende gezichten te zien, want daar doe je het voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er comfortabel uit, lekker warm!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OOOOOOOoooooooooooooooooooo wat mooi. Inderdaad wat een ogen. Tof dat je die foto's hebt toegestuurd gekregen en dat je werkjes zo fijn zijn ontvangen.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn allebei heel mooi! en lekker warm laat nu dan de sneeuw en vorst ook eindelijk maar eens komen.

  BeantwoordenVerwijderen