{ 'anonymize_ip': true }

maandag 19 januari 2015

Opruimen

Opruimen


Dat is zo'n voornemen voor het begin van een nieuw jaar: opruimen. Ik ben ook begonnen. En niet alleen vanwege het nieuwe jaar, ook omdat het een heel goed idee is en we inmiddels een enorme hoeveelheid spullen hebben. We zijn bezig met plannen voor een nieuwe keuken, en ook dat is een goede reden om eens te kijken wat voor spullen je eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt.

Ik ben eens begonnen met mijn wolletjes. Die zaten in een paar grote emmers met deksels, maar inmiddels waren er al twee bakken bijgekomen, en een kist en dan nog ligt er het een en ander op de grond naast de stoel waar ik graag zit te handwerken en ook op de tafel ervoor.....

In een van de emmers vond ik dit:


Een voorpand en nog een probeersel. Daar kan ik dus niks meer mee, want dit garen is verder voor allerlei andere dingen gebruikt in de loop der tijden. Ik heb nog 1 bol. Op zich toch wel leuk, dat pand met die gekruiste lijnen. 

Nog wat in diezelfde emmer:


Deze trui is praktisch klaar! Zelfs de halsboord is al gebreid. Aan een mouw zou nog iets gebreid moeten worden en dan moeten de mouwen er nog ingezet. Geen wonder dat die emmer vol zat dus.... Dit project moet ik dan toch maar eens afmaken. Misschien vind ik het wel een fijne schaatstrui of zo.

En ik vond nog dit:


Dit zat al in de wolvoorraad van mijn moeder en die heb ik gewoon meegenomen met allemaal andere restjes en kleine bolletjes, toen ik ruim 25 jaar geleden het huis uit ging. Ik denk dat het eigenlijk nog bij mijn moeders moeder, mijn Beppe, vandaan komt, het is vast en zeker al heel erg oud. Oude restjes sokkengaren op houtjes. Mijn Pake was timmerman, daar komen de houtjes vandaan, denk ik. Dit houd ik, dit is nostalgie!

Ik ben nog lang niet klaar met opruimen, maar het garen is al aardig georganiseerd en een van de extra bakken met garens staat nu naast mijn stoel, met daarin de deken die ik aan het haken ben. Dat staat al een stuk georganiseerder ;-)

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. Goe bezig Akkelien, ook ik heb dat voornemen gemaakt en tot nu toe lukt het nog altijd, hoelang het zal duren weet ik niet... Jij hebt ook een aardig voorraadje lees ik net als ik. Zo gaat dat, je sorteert alles netjes, maar dan wordt er toch nog bijgekocht en dat belandt dan overal zo'n beetje in dozen of emmers, dat moet ik ook nog eens sorteren. Goed idee!
  Benieuwd wanneer je trui zal af zijn.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk toch als je aan het opruimen gaat, Je komt dan zo vaak dingen tegen waarvan je niet meer wist dat je ze nog had, En super leuk nog die houtjes met garen van je oma. Zeker leuk om te bewaren.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorjaarsgevoel in de winter! Het klinkt als wie bewaard....heeft wat in huis. Sommige dingen, hoe klein ook zijn gewoon niet om weg te gooien, die moet je koesteren....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, ha, Akkelien, wat een ontdekkingen in je eigen handwerkbakken. Daar is opruimen zo goed voor. Hopelijk geraakt je trui af, ziet er zo mooi uit. Zou zonde zijn om het zo te laten liggen.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kwam erachter dat ik ook nog vier kratten met wol en aanverwante zaken heb staan. Die was ik voor het gemak een heel klein beetje vergeten! :-)

   Verwijderen
 5. Prachtig al dat oude spul! die klosjes zijn vast van beppe geweest. Leuk om zo je fantasie daarover te hebben en op die manier zijn ze ook nog een beetje aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig al dat oude spul! die klosjes zijn vast van beppe geweest. Leuk om zo je fantasie daarover te hebben en op die manier zijn ze ook nog een beetje aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen