{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 9 januari 2013

Kou?

Kou?


Als je bedenkt dat de winter op 21 december begonnen is, dan is het helemaal niet vreemd dat er nog een koude periode aankomt. Op diverse blogs kun je al leuke patronen vinden voor sjaals en mutsen. Jeanet van blij-dat-ik-brei is een kei in het delen van ideetjes en tips! 
Wij van De Breimeisjes hebben ook een pagina op onze site gewijd aan sjaals: http://www.debreimeisjes.nl/sjaal.html. Dit seizoen ben ik vooral heel enthousiast over het patroon van een erg leuke gehaakte col. Ik had er al drie gemaakt, maar toen ik kort geleden nog aardig wat garen over had van dit projectje (zie ook mijn eerdere blog)

heb ik er nog één gemaakt! Ik vind de kleurtjes zo leuk! 


Het patroon wordt op you-tube heel duidelijk uitgelegd door een Engels/Amerikaans sprekende dame met hele mooie nagels:

Zelf heb ik er twee gehaakt van katoen, gewerkt met dubbel garen, één van een hele dikke acryl en deze laatste is gemaakt van dunnere acryl. Gebruik vooral een dikke haaknaald! In het filmpje wordt de sjaal gemaakt over 180 losse, ik heb ook één gemaakt op 120 (die hele dikke acryl) en deze laatste over 240 losse. Zo kun je zelf kijken welke lengte goed uitvalt. En als het garen op is, is de col klaar!

Nog even een aanvulling, naar aanleiding van de vraag van Irene: de paarse katoenen col heb ik gemaakt van precies drie bolletjes katoen, de blauwe van iets meer dan drie, ik ging toen voor exact 15 toeren. De col van dikke acryl was ook van drie bollen (die slechts 1 euro per stuk kostten! Gekocht in Frankrijk. Nog steeds een beetje spijt dat ik toen niet meer gekocht heb.....). Deze laatste col is van minder dan 1 bol van de Zeeman, ik geloof dat de merknaam royal is. Kost slechts € 1,49! Ik heb deze gehaakt met haaknaald nr 5, en het werden bijna 14 toeren, net niet helemaal. Ik draag deze sjaal dubbel en dan zit de col lekker los.

Liefs van De Breimeisjes!2 opmerkingen:

  1. Toch even ter indicaie. Aan hoeveel bollen acryl moet ik denken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Akkelien, ja de wol van de zeeman leent zich tot veel hé om mooie werkjes van te maken en een ander voordeel...'t is niet duur . Als het dan tegen valt is het nog niet zo erg. Maar het ziet er weer allemaal mooi uit.
    Gtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen