{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 14 mei 2019

Dinsdag - poppendag Maria maakt een maillot (1)

Dinsdag - poppendag Maria maakt een maillot (1)


Mijn poppennieuws is vandaag weer te danken aan Maria. En ik vind het zo'n bijzonder project dat ik het in twee delen laat zien. Vandaag het begin.

Maria vond een prachtig patroontje in Marie's poppenmode, een patroon van een poppenmaillotje. Ze zocht lang naar het perfecte garen. Uiteindelijk bestelde ze het in Duitsland!

Nu had ze een tijdje daarvoor een soort van broek voor Skooter gebreid en dat bleek achteraf een "sta-broek" te zijn. Het broekje wordt eerst gebreid en dan worden de steken gewoon verdeeld in twee pijpen. Zonder kruisje dus.... Dat is niet fijn, dan zou dit een sta-maillot worden. Dus is Maria gaan experimenteren, met meerderen en minderen. Nog niet helemaal perfect, vindt ze, maar het is aanzienlijk beter.Het oorspronkelijke idee was dat pop Eleonoor deze maillot zou krijgen. Maar al breiend ontdekte Maria dat het Eleonoor nooit zou passen....Pech voor Eleonoor, zij is wat te mollig. 
Wat een prachtig garen trouwens, hé!


Het is van Schachenmayr, Baby Smiles Bravo Baby 185. 185 meter op 50 gram en 100% polyacryl.

Volgende week de complete maillot.
Nu ga ik kijken of er poppen- of ander nieuws is bijAmilishly,
Angélique,
Blauw en zo,
Corina
DIYDiva,
Jolanda,
Ria,
Rita en 
Sandra.

Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 

Fijne dag!
Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

  1. Dat is nog best een pittige klus! Maar met dit garen wel een stuk leuker om te doen dan helemaal effen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er goed uit en een maillot zit inderdaad beter meg een tussenstukje. Knap dat ze dat zelf.voor elkaar krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen