{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 24 mei 2019

Crea 5219 Walking & haken in de bieb

Crea 5219 Walking en haken in de bieb


Walking, daar had ik het al eens over gehad, namelijk hier. Het was de eerste keer dat ik meedeed. Iemand had per vergissing het woord WALK genoemd als volgend thema en dát had ik precies gelezen. Het had WALL moeten zijn. Dáár heb ik nog steeds niet echt een beeld bij, dus ach.

Nu is het Walking, lopen, en dat doe ik! Ik probeer iedere dag een wandeling van zo'n drie kwartier te maken en soms zelfs wat meer. Vaak loop ik langs de vijver, daar woont momenteel een moedereend, met 7 kinderen! En ze zitten daar goed, want ze zijn nog steeds samen!


7 mei


14 mei


21 mei
Af en toe zet ik ze op de foto, zeer toevallig steeds met een week ertussen. Geinig hé, met z'n allen op een vlot 😃

Zomaar even iets wat ik zag tijdens "the walking", m'n therapeutische wandelingen.
Waar denk jij aan bij het woord WALKING?
Ik ga eens kijken wat anderen met het woord van de week deden. Hier is mijn lijstje:


En dan nog even iets anders, ik wil nog wel wat handwerk in de blog vandaag!
Ik kom nog even terug op het Creatief Café in de bieb, waar ik maandag ook al over vertelde.
Tara had allemaal moois mee en dat mag ik hier laten zien.Mooi hé! Het patroon heet Gail (aka Nightsongs), in het Nederlands heet het Nachtliedjes.
Tara maakte er al drie!Het is een driehoekssjaal, dat zie je beter op de volgende foto:Het was lastig fotograferen trouwens, daar in de bieb, maar het geeft toch een idee. Dit patroon is te vinden op Ravelry, het is gratis en er staat zelfs een Nederlandse vertaling bij de downloads! Je vindt het hier.

Tara was op in de bieb bezig met dit truitje/tuniek:Ook al zo mooi! Op haar Facebookpagina laat ze het eindresultaat zien. Het is haar eigen ontwerp!

Er werd aan van alles gewerkt, niet alleen aan dekens en zo. In de collage zie je een groepsfoto + nog wat projectjes van anderen. Ik was daar met die bloem van verloopgaren bezig, zie je wel?Niet iedereen wilde herkenbaar op de foto, vandaar de letters door dat deel van de collage.
Tijd vliegt als je zo gezellig samen bezig bent. We hebben nu een zomerstop, in september beginnen we weer, steeds op de derde donderdag van de maand, van 14.30 - 16.00 uur.Fijne dag en een heel fijn weekend. Geniet ervan en denk aan de happy momenten🍀!
Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


6 opmerkingen:

 1. Zo ..., jij komt veel moois tegen tijdens een rondje wandelen. Het is zo gezond, maar ik moet eerlijk bekennen dat er bij mij niet zo vaak van komt. Maar als je dan jonge eendjes tegen komt..dat is toch prachtig.
  Ik vind het breiwerk wel op pauwenveren lijken, schitterend!
  Fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat moeder eend nog al haar pulletjes bij haar heeft! Leuk om tijdens je wandeling te kunnen volgen hoe ze groeien.
  Wat een prachtige werkstukken! De nachtliedjessjaal is héél mooi, ik heb het patroon gelijk in mijn favorieten op Ravelry gezet. Wie weet kom ik er eens aan toe. Dank voor de link.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat gaaf die wekelijkse foto's van het jonge gezin!
  Prachtige omslagdoeken, je hebt ze mooi gefotografeerd ondanks dat je beperkt werd door de ruimte, maar je was er creatief in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig al die eendjes in de sloot, ze groeien goed
  Nog gezelliger is samen handwerken. Ja een zomerstop is wel handig, want iedereen heeft het toch druk met de tuin en genieten van de zon hopelijk. De nachtliedjes zijn prachtig, echt mooi! Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo cool die eendjes en ze elke week zien groeien, een motivatie om telkens weer terug te gaan. >Goeie therapie voor je herstel, wandelen en in de natuur, ik zou er beter ook mee beginnen... En al die handwerkende dames, nog zo'n leuk evenement, ook wij komen hier 2x per maand samen, wel op 2 verschillende plaatsen, maar met een groot deel dezelfde dames. Ook leuk om nieuwe dingen te zien en te laten zien!! Prachtige sjaal, dat patroon heb ik ook al lang klaar liggen.

  BeantwoordenVerwijderen