{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 13 juni 2018

Dekentje te koop

Dekentje te koop


De moeder van Doris voor wie ik deze slinger haakte, wilde ook graag een gehaakt dekentje. Dat is wel een heel bijzondere opdracht! Nu woont dit gezin in Haarlem en ik in Sneek, dus even samen naar de wolwinkel is lastig. Ik haakte en breide al vaker wat en ik liet dan garen door de opdrachtgeefster kopen en naar me opsturen. In het geval van de slingers kocht ik zelf garen in, dat ging prima!

Nu kreeg ik de opdracht een beetje laat én in een periode dat ik best veel haak- en breiklussen had én we gingen op vakantie, dus we besloten dat ik op basis van foto's de kleuren zou halen. De kleur van het dekentje moest eerst mosterdkleur zijn, maar veranderde nog naar een kleur die de moeder "donker oudroze noemde". Met een rand van wollig wit.

Met die foto en in overleg met de eigenaresse van de winkel kwam ik op deze kleuren uit:


En ik ging aan de haak met dit patroon. Ik heb eerst behoorlijk gepuzzeld met de verhoudingen. Ook wilden we eigenlijk dat het kleinere gaatjes zouden worden en daarom heb ik het gehaakt met halve stokjes in plaats van hele stokjes. 


Het dekentje moest zo'n 75 cm breed zijn en een meter hoog. 


De rand rondom heb ik anders gedaan dat in dat patroon staat. Die rand was namelijk nog breder. 


Een patroon dat makkelijk haakt, als je het eenmaal door hebt. En van katoen, dat vind ik zelf prettig om mee te werken.


Het dekentje ging mét de slinger naar Haarlem, mooi voor de uitgerekende datum en ik ging op vakantie.


En toen kreeg ik een mail, het pakket was goed aangekomen en de slinger was fantastisch! Het dekentje echter... de kleur blijkt toch niet de goede "donker oud roze". Het vloekt in de babykamer en dat kunnen we natuurlijk niet hebben....

Tja, wat kun je dan doen? Ik heb het teruggenomen. En Doris slaapt dus niet onder een gehaakt dekentje van De Breimeisjes, want een herkansing, daar zie ik voorlopig geen kans toe.

Wat heb ik hiervan geleerd? Als ik weer iets voor iemand haak of brei, dan laat ik, als  het even kan de opdrachtgever zelf het garen kopen! 
Het is gewoon ook heel erg lastig, er zijn wel duizenden tinten. En slechts zo'n 100 kleuren garen. 


Het dekentje is zonder rand 80 cm breed en 102 cm lang. De rand is ongeveer 2 cm, dus dan is het totale dekentje 84 cm x 106 cm.
Stel dat je nu belangstelling hebt voor dit prachtig gehaakte babydekentje, 100% katoen, stuur me dan een berichtje en doe een bod! Dit is het mailadres: debreimeisjes@gmail.com.Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

13 opmerkingen:

 1. Allereerst: het is een prachtig dekentje. Wat jammer dat de kleur niet de goede is. Ik weet zeker dat er iemand is bij wie dit wel in de babykamer past. En jij hebt weer wat geleerd.... 😉
  Fijne dag!
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef... wat jammer! Dat is het nadeel als je inderdaad ver van elkaar af woont én mensen kiezen voor een kleur die (nagenoeg) overeen moet komen met andere dingen. Dan zijn contrasten soms makkelijker.
  Maar jij maakt vast iemand anders blij met dit mooie dekentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer! want hij is prachtig! Er komt vast een heel lief klein meisje onder dit dekentje te liggen. (Of een jongetje. ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer want het dekentje is heel mooi, maar het is ook moeilijk kiezen tussen al die bolletjes om de goede kleur te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat jammer ik vind m prachtig heb geen baby maar wel hele lieve poezen de op stand slapen dus mocht er geen mama of papa zich melden wil ik wel een bod doen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeps, dat zal even slikken zijn geweest!!
  Je hebt er inderdaad van geleerd :(
  Ik zou het dekentje toch gehouden hebben, voor de maxicosi of in de box, het is een prachtig dekentje, zo lief en mooie kleuren én met de hand gemaakt.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een teleurstelling! Hopelijk vind iemand anders het wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ai, wat een pech voor jullie allebei...
  Het dekentje is anders wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit doet wel goed, al jullie lieve reacties!
  De moeder vond het dekentje wel heel mooi gehaakt, alleen was de kleur niet zoals zij het voor ogen had.
  Rond deze tijd gebeuren er in mijn omgeving een heleboel dingen waardoor ik dit wel kan relativeren. Al is het natuurlijk wel een jammer verhaal. Het lijkt goed af te lopen, want ik kreeg al een hele leuke reactie. Wordt vervolgd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat balen zeg. Er gaat een hoop tijd en werk inzitten en toch ook je 'ziel en zaligheid'. Het is wel een heel schattig dekentje. Misschien kun je als het echt niet anders kan een volgende keer de opdrachtgever naar een wolwinkel/markt sturen om de kleur te bepalen op merk en kleurnummer. Bij een webwinkel kun je ook meestal wel een ander bezorgadres opgeven. Maar zo te lezen is er wel een gegadigde :)

  BeantwoordenVerwijderen