{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 8 juni 2016

Harten en zo

Harten en zo


Echtgenoot en ik bereikten een bijzondere mijlpaal, op 30 mei jl. waren wij 25 jaar getrouwd! En zoon had z'n examens toen net achter de rug, dus ik bedacht dat we dan mooi weer eens "buiten het seizoen" op vakantie konden :-) 
Nu was het wel een heftige en drukke tijd geweest, ook nog eens door het boek van echtgenoot en alles wat daarbij komt kijken.... en toch....
Wij gingen naar Italië! Het Gardameer om precies te zijn en zoon ging mee én nog een "leen-zoon". En wat hebben we het fijn gehad!

Onze trouwdag vierden we met Italiaanse taart bij de koffie:


De verkoper had de taart nog even versierd. Ik wilde het uitzicht mee fotograferen, dat is niet helemaal gelukt. Dus nog even een foto daarvan:
Verder gingen we deze dag naar Limone sul Garda. Prachtig en romantisch stadje!
Zoon zetten het feestelijke echtpaar op de kiek :-)En 's avonds heerlijk uit eten met z'n vieren in een restaurant (met de naam Romantica! Echt waar!) aan het Gardameer. Super leuke dag, net als 25 jaar geleden!

Op die dag had ik, min of meer bij toeval, op mijn blog harten staan. Het bleek dat ik het linkje was vergeten, inmiddels heb ik dat aangepast.
En via die harten én de boekpresentatie van Cantor en facebook kwam ik na thuiskomst bij een buurvrouw verderop in de straat voor een privélesje hartjes haken. We gebruikten de methode van het patroon, dat je start met 2 lossen en 8 vasten haakt in de tweede losse vanaf de haaknaald. Hier kun je ook de tips van de Breimeisjes terug lezen, met mijn persoonlijke aanpassingen. Tegenwoordig begin ik zelf altijd met een magische ring, die kan je altijd weer mooi strak aantrekken. Je ziet dat het eerste exemplaar van de buurvrouw een grotere opening heeft. Het hartje is verder goed geslaagd! En dat ze wel haken kan blijkt uit de Mochila-tas die ze aan het haken is. Kijk eens hoe mooi de bodem is:


Heel mooi strak en regelmatig gehaakt, net als de rest van de tas.


Ze was ermee gestopt, omdat ze eigenlijk liever een rugzak had, maar die kan ze er volgens mij prima van maken. Dat komt vast wel goed!

Nog even een collage van de citroenen-straatnaambordjes en -huisnummers uit Limone:Ik las trouwens dat de naam Limone niets met citroenen te maken heeft! Het schijnt te komen van het Latijnse woord "Limes" wat grens betekent. Maar citroenen spelen zeker een hoofdrol in dit prachtige plaatsje!

P.S. Het was voor mij ook vakantie van de blog,  ook al had ik wel voor alle dagen blogjes in de planning. Inmiddels ben ik weer aan het bij lezen bij jullie en kan je weer reacties van me verwachten :-)Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

10 opmerkingen:

 1. Alsnog van harte gefeliciteerd! Wat een mooie romantische manier om jullie jubileum te vieren! Zo hebben jullie weer een mooie nieuwe 'trouwfoto' én heel veel fijne herinneringen om aan terug te denken.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met deze mijlpaal en dan samen even weg altijd leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alsnog gefeliciteerd! Wat een fijne manier om dit te vieren! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om je huwelijksdag daar te vieren, en gefeliciteerd nog. Maken ze daar ook niet het drankje van citroenen? limoncello?

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze verkochten het er in ieder geval wel :-)
   En natuurlijk namen we wat mee, lekker!

   Verwijderen
 5. Wow!! Wat geweldig om jullie huwelijksjubileum op zo'n romantische plek te vieren :) Nog van harte en ik wens jullie nog vele gelukkige en gezonde jaren samen toe! En.. die limones vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog van harte gefeliciteerd ,leuke plek en lekker taartje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alsnog van harte gefeliciteerd, jullie hebben het leuk gevierd :)
  Toch een mijlpaal en tegenwoordig helemaal.
  Groetjes en nog een fijne week, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alsnog van harte!
  Wat een leuke foto van jullie tweetjes!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja Limone is fijn zeker in het voorseizoen. En nog van harte samen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen