{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 28 juni 2016

Dinsdag - poppendag In het Fries Museum

Dinsdag - poppendag In het Fries Museum


Hoi! Weten jullie het nog? Wij, Pippi en ik, waren vorige week stiekem in de tas van Akkelien gekropen om mee te gaan naar het Fries Museum. Ze kreeg 's ochtends een bericht dat Lydia helaas verhinderd was. Dat vond ze wel jammer, maar toen vond ze het ineens wel een heel erg goed idee dat wij mee gingen, de gebreide meisjes :-) Waren we toch met drie Breimeisjes! We gingen op de fiets naar 't station in Sneek en toen met de trein naar Leeuwarden.Het is niet zover lopen vanaf het station in Leeuwarden, het Fries Museum:


Mirthe van het Museum liet ons weer even alles zien. Akkelien was natuurlijk al eerder geweest (daarover blogde ze hier en hier), maar voor ons was het de eerste keer. 

Op de plek waar de "breiwilligers" altijd zitten hebben wij eens even rondgekeken. In de lades liggen allemaal bolletjes garen en ook breinaalden:


Er staan daar ook wat dieren die volhangen met kleine breiwerkjes. Wij denken dat die gemaakt zijn door mensen die de tentoonstelling komen bekijken en in deze zaal even "aanhaken" en de breipennen opnemen.


Wij hebben het ook even geprobeerd:


Maar de meeste tijd zaten we toch gewoon lekker te kijken en te luisteren en een beetje mee te kletsen, want er waren allemaal leuke mensen met mooie verhalen over handwerken.


Wat ook nog heel leuk was: we hebben Liesje gezien. Die is er nog steeds!


Akkelien had al eens over haar verteld, dat kun je hier nog lezen. En extra leuk: er lag nu ook een patroon van Liesje en dat heeft Akkelien meegenomen! Misschien komt er nog een (ge)brei(d)meisje bij hier! 

Kijk, dit had Akkelien op tafel liggen:


Het boek Poppen breien, de nieuwste Wieke (daar heeft ze ook even goed reclame voor gemaakt trouwens!)
En zien jullie dat truitje liggen? Dat was het breiwerkje dat Akkelien mee had. Eerst had ze het nog op zeven breipennen!


Ze had het klaar aan het eind van de dag, alleen moesten alle draadjes nog afgehecht worden, dat heeft ze 's avonds nog gedaan. Nu heb ik eindelijk een zomers truitje bij m'n rokje :-)


Dan hebben we het nog niet eens gehad over de gebreide mutsen! Er was een wedstrijd in het museum. Er zijn hele mooie mutsen ingestuurd en de vijftien allermooiste hangen nu in deze boom:


Hier zijn nog een paar foto's om iets meer een idee te geven hoe ongelooflijk mooi en creatief mensen zijn.


Zien jullie die witte kubus achteraan? Daar kon je een stembriefje in doen.


Pippi en ik wilden overal wel op stemmen, maar ja, dat mocht niet van Akkelien.... Zelf heeft ze wel gestemd, maar ze wil niet zeggen op welke.


Het was echt een super leuke dag en het is echt een aanrader, de tentoonstelling Breien! is echt heel leuk. Je kunt er nog heen tot 28 augustus. Doen hoor! 

Groetjes, ook namens Pippi,
van Alies <3 <3 <3

O ja, poppendag vandaag! Dan ga ik nu snel kijken of er poppen- of ander nieuws is bij

Corina,
Elizabeth,
Es,
Jannie,
Juffrouw Ooievaar,
Lydia,
Mariam,
Nienke,
Petra,
Prie Praat,
Ria 
Rita en
Sandra

Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

10 opmerkingen:

 1. Dit bericht herinnert mij er aan dat ik nog steeds niet naar die tentoonstelling ben geweest. Het kan nog tot eind augustus?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog. Dus weinig breien door de gebreide meisjes. Geeft niks toch? Over twee weken hebben de kinderen vakantie. Dan wil ik er ook heen!!! Mijn (lange) poppendagblog is net vers de lucht in gegaan.groetjes, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk verslagje Akkelien !! zo heb ik er ook wat van gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hadden jullie even een gelukje dat Lydia niet mee kon! Hebben jullie er zomaar een heerlijk dagje uit aan over gehouden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi verslag heb je geschreven, Alies! Je hebt nog een mooie trui aan het avontuur overgehouden ook, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alies, jij kunt wel bij de krant gaan werken, een heel goed verslag van zoals ik het lees een heerlijk dagje uit. Mooie trui heb je van Akkelien gehad :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een bof dat jullie mee konden. Het lijkt me een hele leuke tentoonstelling en ik weet zeker dat RoosjeMijn ook mee zou willen maar het is zo ver rijden voor ons. Maar wie weet en met de foto's van de museumblogs kan ik mooi het een en ander al zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een keileuke uitstap mochten de poppen meedoen, dit was echt wel de moeite! Die zou ik zelf wel willen maken eigenlijk, maar het is nogal ver. En Akkelien zorgde voor een mooi nieuw truitje bij de zomerrok, perfect!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig dat verhaaltje erbij, gelukkig dat ik ze niet mee hoef te nemen ik heb er al 19 poppen gebreid van A&Carlos.
  Het zal me wat zijn, het is verslavend poppen breien en op de camping maak ik weer wat truitjes ed voor ze want ze wille elk jaar wat nieuws :-S
  Leuk zo die verhaaltjes ga zo door!!!!

  BeantwoordenVerwijderen