{ 'anonymize_ip': true }

maandag 27 juni 2016

Dropproject (4)

Dropproject (4)


Vandaag deel 4 van het dropproject. Al is de timing wel wat bijzonder: een Engelse drop-slinger nu met de Brexit.... We haken weer een favoriet van mij:


Ze lijken veel op de dropjes van vorige week woensdag, alleen zijn ze wat dikker :-)
Je haakt ze dan ook grotendeels hetzelfde, alleen heb je meer laagjes om te haken. Ook ontdekte ik dat je bij deze dropjes de zwarte lagen beter tot 2 toeren kunt beperken:


De verhouding is dan mooier, je krijgt zo meer een vierkant dropje/vlaggetje/lapje.

Begin met wit en haak 12 lossen + 1 keerlosse.
Haak hierop 3 toeren van 12 vasten en steeds 1 keerlosse. Bij de derde toer ga je met de laatste omslag al over op zwart.
Toer 4 en 5 haak je zwart, 12 vasten en 1 keerlosse per toer en bij de laatste omslag van toer 5 ga je over op de kleur van de middelste laag, in mijn geval wit of lichtgroen.
Met die kleur haak je de toeren 6, 7 en 8, steeds 12 vasten + 1 keerlosse. Ook hier bij de laatste omslag van toer 8 ga je weer over op zwart.
Toer 9 en 10 zijn weer zwart, aan het eind van toer 10 ga je weer over op wit en daarmee haak je toer 11, 12 en 13. Afsluiten en afhechten. 

Bij iedere kleurwisseling heb ik de draden steeds direct mee gehaakt en afgeknipt. Zo hoef je aan het eind alleen de eerste begindraad en de laatste einddraad af te hechten.


Deze dropjes zijn met de zwarte laagjes van 2 toeren min of meer vierkant, met laagjes van 3 toeren worden ze wat hoger.


Als je tegenwoordig zakken met Engelse drop koopt zitten er ook wel andere kleurvarianten in en zo kun je zelf nog veel meer variëren. Ik liet het bij de, volgens mij, originele kleuren.

Met zo'n gehaakt dropje kun je ook bijvoorbeeld een kaart maken, met een leuke tekst erbij, bijvoorbeeld: Het zit dr'op, je bent geslaagd! 
Ze zouden ook als onderzetter gebruikt kunnen worden. En als je ze groter maakt, als pannenlap bijvoorbeeld! Dan zou ik wel een dubbel exemplaar maken trouwens.Woensdag komt dropje 5 en vrijdag dropje 6 én tips om er een slinger van te maken!
En alle patronen kun je terugvinden onder het label dropproject.


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

6 opmerkingen:

 1. Wat een lekkermakend project :-) Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke slinger. ik zie ook al een leuk groot kussen voor me ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat zie ik ook helemaal voor me! Of een poef!

   Verwijderen
 3. Wat ziet het er leuk uit zo al de droppen bij elkaar als slinger!

  BeantwoordenVerwijderen