{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 1 april 2015

Woensdag - woondag, een beetje keukennieuws en haken op school

Woensdag - woondag, een beetje keukennieuws en haken op schoolJa, het is vandaag woensdag en ik heb een heel klein beetje keukennieuws. Het is nu een kwestie van nog heel even afwachten, vlak na Pasen gaat het los en dan duurt het anderhalve week. Geen idee of ik de komende twee weken iets kan of wil vertellen over de keuken. Nu nog wel een heel klein beetje nieuws. Vorige week liet ik zien dat er hier een fornuis komt met maar liefst drie ovens. Tot nog toe deden we het met één, een combi.


Dat beviel altijd prima! En nu denken we dat we het toch gaan missen, de magnetron. Dus kocht ik deze week een "losse" combi:Ik heb ruimte gemaakt in de grote schuifwandenkast. In principe moet hij daar dan uit als we 'm gebruiken. We zullen zien hoe dat in de praktijk gaat. Voor een paar tientjes lijkt het wel een mooi apparaat :-)
Gelukkig heb ik nog verder ook nog wat te vertellen. We hebben weer drie keer gehaakt met kinderen op een basisschool! Ze hebben op die school een aantal keren een soort van creatieve middag met allerlei workshops. De kinderen mogen kiezen en doen dan drie weken achter elkaar een "techniek". Het kan van alles zijn, figuurzagen, dansen, koken en dus ook haken! Met De Breimeisjes :-) En we hebben ook af en toe hulpmoeders. Deze sessie zelfs twee, Alie en Rianne, heel gezellig.

De kinderen zijn tot nog toe steeds vrij jong, ze komen uit de groepen 3 tot en met 5. We proberen wat verschillende dingen met ze en beginnen met de loombandjes. Er wordt aan vingerhaken gedaan en we knopen met paracord. En deze keer hadden we ook knoopsterren! Hulpmoeder Rianne kwam daarmee, ze had ze laten maken door haar vader, een hulp-opa dus! Van elke week heb ik hier een fotocollage. In de eerste week werkten we met dun katoengaren op de knoopsterren. Mooi, al duurt het lang voor je resultaat ziet.


In de tweede week gebruikten we daar Zpagettigaren voor. Dat gaat lekker snel! Leuke dingen worden er ook steeds gemaakt met de loombandjes. En dan die mooie sleutelhagers en armbanden van paracord! 


Er waren ook wat dames aan het vingerhaken geweest, en daarmee hebben we flesjes versierd. Die foto zal ik nog even apart laten zien, want dan is het nog wat beter te zien. Gelijmd met textiellijm. Tijdens het plakken is het wit, maar het droogt gelukkig heel mooi op!


Een flinke klus, want je hebt een lange draad nodig om het flesje te beplakken. Al ziet het er ook wel weer mooi uit, als het niet helemaal bedekt is. En met dik garen ben je sneller klaar en ook dat geeft een bijzonder effect.

Wat veel verschillende werkjes! En je hebt kinderen die drie weken over een armbandje doen en je hebt kinderen die in één keer wel drie dingen maken. Allemaal verschillend, iedereen uniek :-)


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. Spannend hoe dat zal gaan met je keuken, maar dat je een magnetron zou missen denk ik ook wel.
  Wel erg leuk om op de basisschool met kinderen bezig te gaan met handwerken. Er zijn er vast een paar bij die er wat meer mee gaan doen. Mooi beginnen met armbandjes en flessen versieren, misschien verder met poppenkleertjes??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, die workshops, heel hip :-) Ik denk dat de meeste kids het echt leuk hebben gevonden, aan de resultaten te zien
  Nog even en je zit een tijdje in de rommel, camperen in eigen huis wordt dat, maar je krijgt er iets moois voor terug waar je vele jaren van zal genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen gaan de grote werken binnen kort van start. Spannend.
  Mooie werkjes heb je met de kinderen gemaakt. en inderdaad, idereen is uniek en dat moet je respecteren.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, de magnetron.Wat een ondingen die ongelooflijk veel ruimte innemen! Maar onmisbaar!(hoe deden we dat toch vroeger?!). Bij mij staat dus ook zo'n losse, ook in de kast ,maar daar heeft ie een eigen stopcontact en is dus permanent aangesloten. Om hem ,voor het 2 sec.opwarmen van je stroopwafel, uit de kast te halen zal je niet zo gauw doen.....en dan staat ie ruimte in te nemen naast de broodbak-en ijsmachine!
  De school van mijn oudste kinderen had ook van die creatieve middagen ,met 'workshops"
  , alleen heette dat toen nog niet zo:) ! Hulpmoeder, zo leuk om te doen!Bij de jongsten hadden we dat niet.Andere stad , andere school.Wel jammer hoor!Ik geloof dat we met vingerhaken een soort plantenhangers maakten! Ja ja, onder invloed van de macrame!!
  Fijne paasdagen en voor daarna,dat je toch geniet van de 'verbouwing'(een hoop rommel,stof maar o zo leuk en spannend!)grfr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, wat een idee, je stroopwafel opwarmen! Dat heb ik nog nooit gedaan!

   Verwijderen
 5. Wat gezellig zeg! En wat een leuke handwerkjes maakten de kinderen. Echt super :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk om zo met kinderen bezig te zijn dat paracort is dat de opvolging van de loombandjes ???

  BeantwoordenVerwijderen