{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 16 april 2015

Knoop

Knoop


Een tijdje geleden zag ik op facebook iets heel leuks:


Ik weet niet meer bij wie ik het zag en de oorspronkelijke bron weet ik ook niet, maar wat een leuk idee! Daar ben ik mee aan de haak gegaan natuurlijk! Ik had ook allemaal knopen gekregen van mijn "zussen" (op mijn zussendag), dus voldoende materiaal. 


Op zich wel leuk, met dat verloopgaren, maar effen is toch het mooist. Je hebt een hele dunne haaknaald nodig, omdat je door de oogjes van de knopen moet. Je kunt variëren met één of twee steken in een gaatje, het hoeft niet beslist in alle gaatjes hetzelfde te zijn. De bloemblaadjes kun je ook naar eigen inzicht doen. Op de bovenste foto deed ik bij de bonte om ieder lossenboogje van 5 lossen *1 vaste, 1 half stokje, 3 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste*, bij de witte om ieder lossenboogje van in dit geval 3 lossen *1 vaste, 3 stokjes, 1 vaste*.


Bij deze kleine knoopjes heb ik lossenboogjes van 5 lossen en haakte steeds op die tussensteek 1 halve vaste en dan in de boogjes 5 stokjes. Er zijn nog vele andere mogelijkheden! Ik deed weer zo'n knoopje aan het haakpakketje van afgelopen maandagavond. Wat we verder deden, dat laat ik een andere keer zien.


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. O,wat leuk!Dat ga ik zo eens uit proberen!Grfr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee. Zo tover je vanzelf bijpassende knopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk ideetje Akkelien, zo kan je je knopen aanpassen aan de outfit en worden bovendien je oude knopen omgetoverd tot iets nuttigs en leuks en herbruikbaar! Topidee!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk,ga het ook eens maken, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een toeval: ik ben ook met deze knoopjes bezig. Binnenkort laat ik dat op mijn blog zien.

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. such a lovely idea. Please share at my link up :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. It is not my idea, but the idea is great, that's why I share it!

   Verwijderen