{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 21 april 2015

Dinsdag - poppendag Maria's Pippi, deel vier

Dinsdag - poppendag Maria's Pippi, deel vier


In de vorige "Maria's-Pippi-blog" konden jullie al zien dat ze bezig was met het hoofd en een begin maakte met de ogen. Vandaag het vervolg. Ik heb lekker veel foto's van diverse stadia gekregen.  


Ook de ogen worden op vier pennen gebreid. Dat is echt best lastig! Zelf heb ik bij mijn laatste paar poppen de ogen gemaasd. Maria koos voor een soort van goudkleur.


De ogen moeten dan vastgezet worden in het hoofd. Lastig werkje, dat vindt Maria ook.


Ze schreef me dat het bij haar nooit helemaal gelijk wordt. Maar dat is in het echt ook zo, niemand is precies symmetrisch!


Maria maakt altijd pupillen in de ogen, daardoor worden de ogen wat sprekender. Ze koos nu voor donkerbruin in plaats van zwart.


En dan kom je op dat andere lastige punt: die nek moet heel stevig opgevuld worden. Maria gebruikt de methode van Frouwien, Daniëlle heeft de beschrijving hiervan op haar blog staan, je vind het hier.


Maria doet het precies volgens die beschrijving.


Als dat gekke ding dan op z'n plaats zit, kun je de oksels dichtnaaien. Je kunt dan nog wat aan de vulling doen, al blijft het een "gepruts". 


Maria zegt ook: "Dit is echt zo'n punt waar je even doorheen moet".


Als de oksels dan dicht zijn, kun je het hoofd verder af breien.


Nog wat opvullen, een draad door de laatste steken en dan kan Pippi van de breipennen af.


Het breiwerk is gedaan! Nu komt het: het gezichtje verder compleet maken en dan de haren! Maar dat is voor een volgende keer.


Nu eens kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij:


Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

4 opmerkingen:

 1. Het breien van de ogen is idd een lastig werkje, maar de poppen krijgen wel een hele mooie/ apparte gezichtsuitdrukking!
  Leuk om het orginele patroon om te toveren tot een PIPPI!!!!

  Groetjes,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pipi ziet er goed uit met haar goudkleurige ogen, ik haat het om die ogen te breien en ze dan in te zetten en kies dan ook om ze op te mazen net zoals bij de hippies, veel makkelijker. Benieuwd hoe ze nu verder zal afgewerkt worden.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er al super leuk uit. Ben benieuwd naar het resultaat :-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen