{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 7 april 2015

Dinsdag - poppendag Maria's Pippi, deel drie

Dinsdag - poppendag Maria's Pippi, deel drie


Vandaag weer nieuws van Maria, over haar pop Pippi. In deel twee vertelde ik dat Maria van zichzelf één pop per kwartaal mag breien, maar ik kreeg bericht van haar dat ze dit heeft bijgesteld, ze vindt nu vier maanden per pop ook goed en denkt zelfs dat dit met Pippi nog niet gaat lukken ook! Ach, we doen het voor ons plezier, het is ook wel fijn dat er geen tijdsdruk op zit. Al ben ik zelf wel heel nieuwsgierig naar het uiteindelijk resultaat!

Vandaag het begin van het hoofd. Dat is iets waar ik zelf altijd tegen aan "hik". Nu wordt het echt wat en er zitten wat "moeilijke" dingen in.


Het begin van het hoofd en een detailfoto.


Hier zie je dat de gaten voor de ogen er al inzitten:


Een foto van dichterbij:


Pippi krijgt gebreide oren:


Eigenlijk is het nu nog "geen gezicht"... maar oren heeft ze!

Hier is vast een begin te zien van een oog!


Meer zie je een volgende keer. Nu ga ik even kijken of er ook poppen- of ander nieuws is bij:


Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

7 opmerkingen:

 1. ja ja die Pippi van Maria dat wordt een hele leukerd !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zit hier al met open mond van bewondering te kijken naar het breien op vier naalden. Dat zou mij nooit van zijn levens dagen lukken. Echt niet. Dat lijkt me zo moeilijk en dan ook nog in patroon. Heel heel knap en heel benieuwd naar hoe het gaat worden. Succes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, alles is eerst moeilijk, tot het makkelijk wordt :-)
   Net als fietsen!

   Verwijderen
 3. Weer fijn een eind opgeschoten, net wat je zegt zonder druk handwerken is zeker fijn. Heel veel succes met de keuken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zie je maar dat iedereen een ander gedacht heeft als ze aan het hoofd beginnen. Ik vind het altijd super als ik daar ben. Dan krijgt de pop toch zo zijn eigen karaktertje.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is ook wel zo, dan wordt het pas echt wat! Maar ik vind dit altijd wel een gedoe-moment, met die oksels die nog dicht moeten en die nek die goed stevig moet en dan de neus etc. Maar je moet wel, want zonder gezicht, dat is echt geen gezicht :-)

   Verwijderen
 5. Dat vind ik altijd het beste, dan is je pop bijna af en wordt het eindelijk een pop! Oren maak ik volgende keer ook, probeerde ik nog nooit. Ik probeer tegen volgende week weer een blogje te maken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen