{ 'anonymize_ip': true }

maandag 19 mei 2014

Zomerse ajour-sjaal

Zomerse ajour-sjaal


Mijn sjaal is af! Ik heb er al eerder een blogje aan gewijd. Afgelopen donderdag heb ik de laatste steken gedaan en ik ben heel blij met het resultaat! Het kleurverloop is helemaal naar mijn zin. Ik had twee bolletjes gekocht en er met opzet opgelet dat het kleurverloop aardig hetzelfde leek. De ene bol heb ik van binnenuit gebreid en de andere van buiten. Nu zijn de uiteinden hetzelfde van kleur. Ik heb wel een beetje "gesmokkeld", omdat ik anders net te weinig garen zou hebben om het patroon uit te breien. Daar zie je niks van! 


Op verschillende blogs zie ik dat collega-blogsters beschikken over een paspop om hun sjaals op te showen. Die heb ik niet, maar Marie-Antoinette bleek bereid te zijn om als model te fungeren:Een heerlijke, zachte en lichte sjaal, 100 % katoen, van Katia Jaipur, 2 bolletjes, gebreid met pen nr. 4. De lengte is ongeveer 165 cm en de breedte ongeveer 27 cm. Ik heb nog 2 bolletjes in blauw/lila. Dat wordt zeer waarschijnlijk ook een sjaal, maar ik weet nog niet welke.
(Meer sjaals die ik maakte zijn hier te vinden, op de website.)

Liefs van De Breimeisjes!

12 opmerkingen:

 1. Mooi geworden! Zo op de foto lijkt het net zachte wol ipv. katoen! Lijkt me ideaal voor de zomer.grfrouwien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie sjaal! Het lijkt me zeker fijn garen, zowel om mee te werken als om te dragen, al lijkt het of Marie-Antoinette daar anders over denkt, of zal ze zo zuur kijken omdat ze weet dat ze hem toch niet mag houden? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben altijd de indruk dat Marie-Antoinette wat ingetogen en verlegen kijkt. En dat kan ik me ook best voorstellen als je ineens als model gebruikt wordt :-)

   Verwijderen
 3. Mooi! Dat heb je weer snel voor elkaar, blijf je niet tellen bij zo'n ajourpatroon? Ik heb altijd het idee dat je heel snel de mist in gaat? Ik vind Marie eigenlijk wel een heel leuk model....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich kun je steeds goed bijhouden of het nog wel klopt, omdat je een herhaling van steken hebt. Je kunt dan ook snel weer corrigeren. Een klein stukje uithalen en ik heb ook wel eens een meerdering extra gedaan of juist niet om het weer kloppend te maken. Zie je niks van! En 't is handwerk, hé!

   Verwijderen
 4. het is een mooie sjaal geworden en fijn dat je even een paspop kon gebruiken hihi,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtig model! :)
  en de shawl is schitterend geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marie Antoinette heeft dat heel goed gedaan. Heel bescheiden als ze is, toont ze die sjaal prachtig. Gelukkig ben jij de tel niet kwijt geraakt en heb je nu een schitterende sjaal.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige sjaal! Mooi kleurverloop idd, ben wel benieuwd naar de blauw/lila variant, want ik hou persoonlijk niet zo van zwart/donkergrijs!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het moet je kleur wel zijn, dat is voor iedereen weer anders. Bij mij past het wel :-)

   Verwijderen
 8. Prachtig!!! Vooral om de hals van Marie, daar siert hij helemaal geweldig :)! Complimenten en groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen