{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 14 mei 2014

Licht met schaduw-effect

Licht met schaduw-effect


Bloggen, ik vind het zo leuk! Ik probeer vijf keer per week wat te plaatsen op deze blog. Leuk om met taal bezig te zijn én het stimuleert me erg om te handwerken én dingen daarvoor te bedenken! Wat betreft de taal: het zou natuurlijk heel slim zijn om een Engelstalige blog bij te houden, maar ik denk dat mijn kennis van de Engelse taal niet goed genoeg is. Wel heb ik een Friese blog. Niet dat ik daar dan zoveel lezers op krijg, wel omdat het leuk is om die taal wat bij te houden! Ik heb uiteindelijk ook mijn onderwijsbevoegdheid in de Friese taal, dus enige kennis heb ik er wel van. Voor die Friese blog probeer ik Friese patroontjes te bedenken en dat is vaak iets met pompeblêden. Ik vond mijn laatste idee zelf heel geslaagd en heb het afgelopen maandag ook meegenomen naar de handwerkavond bij Katrein Kunst

Ik bedacht dit lichtje met schaduweffect:

Kijk hier voor de betreffende blog van It Nifelwyfke
Als basis haakte ik een simpel filethaakwerkje om een jampotje. Voor de Friese versie haakte ik er schuine banen in en daarop bevestigde ik later een paar gehaakte pompebledsjes.
Ik bedacht toen dat je dat ook heel leuk zou kunnen doen met bijvoorbeeld visjes:


Het patroontje van de visjes vind je hier

of huisjes:

Het patroontje van de huisjes vind je hier

Ik zie nog veel meer mogelijkheden voor me, bijvoorbeeld met letters. En dan zou je de gehaakte letters kunnen gebruiken die ik vond via de Libelle, kijk hier. Al zou je ze ook met een soort van tamboereertechniek kunnen doen. Daar ga ik zeker ook nog eens mee aan de slag!

Liefs van De Breimeisjes!

4 opmerkingen:

 1. Fries is voor mij een stapje te ver. Wel mooi om het te horen praten. Je potjes zijn zeer geslaagd. Als ik mag kiezen....die met de visjes vind ik het leukst.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf vind ik de Friese variant natuurlijk ook erg geslaagd :-)
   Die met de visjes was ook goed gelukt. Voor de huisjes had ik te dun garen gebruikt, dat was mooier geweest als ik de huisjes gehaakt had van de zelfde katoen waarvan ik de basis haakte. Voor de visjes had ik verschillende diktes gebruikt, ook wel een leuk effect, al zie je er op de foto niet veel van.

   Verwijderen
 2. Mooi de gehaakte lichtjes. En talen........... nee niet mijn sterkste kant haha.
  Ik als Amsterdams woon in Limburg en dat is soms al lastig te volgen
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je die potjes weer prachtig omgetoverd met simpel haakwerk en dan een versiering erop! Ook ik ben favoriet van de visjes :-) net als Daniëlle. En Fries is voor mij niet weggelegd vrees ik.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen