{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 2 mei 2014

Kant breien

Kant breien


Twee weken terug liet ik zien dat ik aan het breien was met een ajourpatroon, kant breien als het ware. Ik was al een paar keer opnieuw begonnen toen en .... ik ben weer opnieuw begonnen. Ik had namelijk heel veel steken, 121 stuks, en de sjaal werd mooi breed. Toen ik na twee patroonblokken eens ging wegen hoeveel garen er nog was, kon ik een inschatting maken hoe lang de sjaal zou worden met mijn twee bollen. Ik kwam tot hooguit een meter. Te kort dus. En meer dan twee bollen wil ik er niet voor gebruiken, dan vind ik het te kostbaar worden. Ik besloot dus opnieuw te beginnen en nu een stuk smaller. Ik heb nu 85 steken, dat is 9 x het patroon. Eigenlijk ben ik wel heel tevreden met de nieuwe breedte! Het wordt een mooie zomersjaal!


De eerste bol is nu bijna op en de lengte tot nog toe is ongeveer 65 cm. Ik schat dat het nu een sjaal zal worden van ongeveer 150 cm, daar ben ik wel tevreden mee. Ik ga dus lekker door!


Zo leuk, die golvende rand onderaan! Het breiwerk voelt nu ook al heel mooi, zacht, licht en soepel. En ik ga nog een sjaal maken van de blauw/lila-variant! Ik weet nog niet welke steek ik daarvoor ga gebruiken, maar dat komt vast wel goed!

Heel fijn weekend gewenst!

Liefs van De Breimeisjes!

7 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er prachtig uit, en wat een werk, maar dan heb je ook wel iets heel moois.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een moed om weer opnieuw te beginnen! Het wordt wel heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat kantbreien staat ook hoog op mijn verlanglijstje. Die van jou is alvast mooi. Hopelijk moet je nu niet meer uithalen en is die straks mooi af.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gelukkig kwam je er op tijd achter en kan je het nog makkelijk uithalen ....het wordt een hele mooi lichte sjaal.
  groetjes marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi ziet het eruit Akkelien, echt prachtig, een mooi steekje heb je ook gebruikt! Dit wordt een sjaal om met fierheid te dragen, ook de kleur vind ik heel goed meevallen, maar de lilaversie zal vast ook wel mooi worden.
  Niet zo leuk dat je moest uithalen, maar dan heb je dubbel breiplezier!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het wel de moeite waard om de sjaal uit te halen op dat moment. De pennen zijn nu ook veel vlotter klaar, dat is ook een voordeel! Inmiddels heb ik al ongeveer een meter sjaal klaar :-)

   Verwijderen