{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 27 maart 2014

Nieuwe telefoon, nieuw hoesje

Nieuwe telefoon, nieuw hoesje

Het leek mij een goed idee om eens een nieuwe fotocamera te kopen. Echtgenoot zei dat ik dan veel beter een nieuwe telefoon, smartphone, kon kopen. Daar zitten fantastische camera's in tegenwoordig. Hij kreeg direct bijval van zoon, mijn broer en anderen. En inmiddels heb ik dan een nieuwe telefoon. Echtgenoot regelde er ook nog een nieuw hoesje bij:Dit is een mooi en praktisch hoesje. Geen hoesje voor een Breimeisje, maar daar valt wat aan te doen.
Ik heb met steken van dé deken een hoesje gehaakt dat er precies omheen past. Ik begon zo:


 Een aantal lossen en dan aan beide kanten vasten en op de hoeken wat extra, zodat ik bij elkaar 48 steken had. Een getal deelbaar door 12.
En daarna haakte ik zo'n beetje de steken van dé deken, dus toeren halve stokjes en toeren hele stokjes en ik heb de granny-stripes erin, het Catherine Wheel en de Starstitch. Het kwam wel iets anders uit, omdat ik in dit geval rondhaakte, maar dat ging eigenlijk vanzelf. 

Ik hield rekening met de klittenbandsluiting en haakte daarom bij de Starstitch in de tweede toer vasten in plaats van halve stokjes:
en liet ook een stukje open voor dat flapje:


Zo: dat is wél een Breimeisjes-hoesje. Al is het dan gehaakt :-)


Ik zal deze ook plaatsen op de website bij de andere hoesjes!

Liefs van De Breimeisjes!

6 opmerkingen:

 1. Veel beter zo, nu is het een hoesje dat bij een brei(haak)meisje past.
  Veel plezier ermee.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en toch de stevige bescherming. Mooi gedaan!
  Grtz, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, dat probeerde ze mij hier ook wijs te maken (kinders willen nl liever gratis met mij kunnen what's appen dan betaald sms-en), maar ik heb nog steeds mijn prima werkende niet zo smart phone (of juist wel smart, want mijn batterij gaat veel langer mee en heb nooit last van storingen, haha). Maar jij hebt wel mooi een reden om een nieuw hoesje te maken, en wat voor een! Die ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat betreft de batterij heb je absoluut gelijk. Toch kon mijn vorige smartphone ook wel een week zonder opladen. Dat haal ik nu niet. Komt ook doordat ik van alles uitprobeer.

   Verwijderen
 4. Aaagh, dat zwarte hoesje is veeeel te strak voor een breimeisje! Gelukkig heb je dat snel gepimpte. Ziet er een stuk beter uit....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent verwend dus met een nieuwe telefoon met hoesje en dan ben je zelfs niet tevreden ermee!! Maar je hebt het weer piekfijn opgelost en er een prachtig hoesje voor gehaakt, prima geslaagd!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen