{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 4 maart 2014

Dinsdag poppendag - ik ben vernoemd!

Dinsdag poppendag - ik ben vernoemd!


Via de blog en de website krijg ik wel eens mailtjes binnen met vragen of opmerkingen en dat wordt dan wel eens een leuk contact. Zo kreeg ik een mailtje van Gerda uit België die bezig was met het breien van poppen. In het eerste poppenboek van Arne en Carlos staan wat fouten en daar kun je op vastlopen. Gerda kwam er ook niet helemaal uit en vroeg tips. Ik heb haar direct doorverwezen naar de poppentips van Wieke en Daniëlle. Zij hebben allebei heel overzichtelijk al hun tips en ervaringen op hun blog staan!
Uiteraard gaf ik zelf ook tips en ervaringen door en Gerda ging enthousiast verder met de pop. En toen kreeg ik foto's toegestuurd en de pop heet Akkelientje, naar mij. Toch heel bijzonder!
Daniëlle had ook al eens een pop Akkelientje genoemd, mede omdat ze dol is op Friese namen. Haar versie kun je hier zien.

Ondertussen ben ik zelf ook nog aan het breien met de pop voor Elina. De tweede arm is klaar en het is ook al weer samen gebreid. Nu zit ik wel op het punt dat ik altijd even vastloop: ik moet de oksels dichtmaken en opvullen en draadjes wegwerken....Ik ben nu maar even aan wat anders begonnen: een trui voor de pop. Ze moet per slot van rekening wel meer aan dan alleen ondergoed!


Het wordt een tweekleurige variatie op dit korte truitje.

Ik ga ook even kijken of er poppennieuws is bij

-Rita en

Ook probeer ik mijn deken nog bij te werken, zodat ik vrijdag klaar ben voor de volgende toeren. Zaterdagmiddag ga ik een tijdje haken in de winkel van Katrein Kunst! Mocht je in de buurt zijn en heb je vragen of wil je tips? Dan ben je van harte welkom. Ook om het prachtige aanbod van Katreins winkeltje te bewonderen! Ik ben er ongeveer van twee tot drie.

Liefs van De Breimeisjes!

10 opmerkingen:

 1. Altijd fijn als je mensen kan verder helpen, ook via blogland en als het dan gelukt is en je krijgt een foto met het resultaat EN de pop is ook nog naar je vernoemt voel je je helemaal goed! Mooi Akkelientje is het geworden! Ook jouw pop vordert stilletjes net als de mijne. Mooi truitje ben je begonnen, je pop zal content zijn!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leukerd die pop van Gerda, en als je dan vernoemd word is helemaal top. En jou pop krijgt ook al bijna een hoofd, ben benieuwd hoe ze gaat heten dat is ook altijd weer spannend. leuk truitje die zal haar vast mooi staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, nou Akkelien, ga je neus nog niet krullen, zo vernoemd worden ... Maar ja dat is niet moeilijk als je iedereen zo verder helpt. Super lief van je.
  Jij kan je werk toch maken van die ini mini truitjes. Wordt weer een pracht exemplaar.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk een pop die naar je vernoemd is!!! En wat wordt je truitje ook mooi.
  Ik houd het nog steeds bij een effen kleur dat meer kleuren vind ik nog wat lastig
  groejtes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha wat leuk dat je vernoemd bent, een echte Akkelien pop! De tips hebben goed geholpen: ze ziet er prachtig uit. De pop voor Elina wordt ook leuk, knap hoor dat gepriegel op vier naalden. Ik hou het toch maar bij twee naalden..
  Bij mij geen poppennieuws helaas vandaag. Volgende week dan maar weer..

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een eer om vernoemd te worden! Jouw pop schiet al aardig op. Leuke kleurtjes weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is geen straf als er zo'n mooie pop naar je vernoemd wordt ;-)
  Jouw eigen pop wordt ook erg mooi trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Elina en ik vergeten altijd te kijken op dinsdag... en we waren juist zo nieuwsgierig! Elina moet dus morgen maar even kijken naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wooooooooh dit is echt een coole pop. En wordt dat nu de trui van de pop? Ik vind het heel mooi het begin is ook heel mooi. Inderdaad die roze en paars lijken heel mooi in die trui!!
  Groetjes, Elina.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, Elina, dat je ook een reactie geplaatst hebt. Ja, het wordt wel leuk, met die kleurtjes, dat vind ik ook!

   Verwijderen