{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 19 maart 2014

Breiwerkjes van vroeger en het schaapje!

Breiwerkjes van vroeger en het schaapje!


Maandag vertelde ik al dat ik met mijn zusje naar ons speelgoed van vroeger had gekeken en de poppenkleding vond, die ik toen breide en haakte. Ik wist nog dat mijn eerste breiproject op vier naalden een lange rok voor mijn barbiepop was en ook deze was er nog:


Ik probeerde gaatjes uit en meederde om de rok wijder te maken en verzon ook wat inbrei-motiefjes. Geen idee hoe oud ik was, maar het zal rond de 12 jaar geweest zijn.
Ik heb ook heel veel gemaakt voor de poppen van mijn zusje. Zij is zeven jaar jonger dan ik. Ik zal niet alles laten zien, maar dit jurkje vond ik toch wel de moeite waard. Ik had bedacht hoe je een plooi-effect kreeg.


De pop was de lievelingsbarbie van mijn zusje, zei ze. Dat wist ik niet meer. Wij hadden er ieder twee of zo. Tijden zijn veranderd! 

En maandag vertelde ik ook over het schaapje dat ik gebreid had en kwijt was. Ik vond het weer! Ik ben namelijk heel erg aan het opruimen in mijn hobbykamer die ook logeerkamer is. En de laatste tijd meer een extra zolder of bergruimte was geworden.... ik gooi van alles weg, stop dingen in tassen om naar de kringloop of Dorcas-winkel te brengen en vind dus ook weer van alles!

Hier is het schaapje:

Patroon van blijmetdraadjes.nl, je vindt het hier.


Liefs van De Breimeisjes!

11 opmerkingen:

 1. Toch gevonden! Je was dus eigenlijk al heel jong een Breimeisje. Nog op school geleerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, in mijn tijd hadden de meisjes nog serieus handwerken op de basisschool, "nuttige handwerken". Ik herinner me dat ik een speldenkussen heb gebreid en een inktlap gehaakt.... Dat klinkt toch wel heel bejaard! Mijn zeven jaar jongere zusje heeft niet meer leren breien en haken op school.

   Verwijderen
 2. Ik heb mijn kleedjes voor de pop gehaakt. Mijn breiwerk op vier naalden is pas gestart rond mijn 15 de (denk ik). Jij maakte al prachtige poppenkleedjes, zelfs toen al met ingebreid motief !!! Knap hoor.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je dat nog allemaal hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou.... het is niet zo dat ik dat nog allemaal heb. Mijn ouders hebben dat dus nog. (Ik ben dus waarschijnlijk ook ernstig erfelijk belast, dat ik zo slecht kan weggooien.....). Ik heb zelf ook nog mijn poppen en kleertjes die mijn moeder heeft gemaakt. Maar ja, wat doe je er nu nog mee? En toch blijft weggooien heel moeilijk! Ik vond het ook heel leuk om dit rokje terug te zien. Ik kan het me nog goed herinneren hoe ik daar mee bezig was.

   Verwijderen
 4. Dat jullie dat nog zolang bewaard hebben! Ongelooflijk, maar ook heel leuk om terug te zien. Het breien zat je toen al in de vingers Akkelien! Ook bij mij hoor, breide ook al rond mijn 10e sjaaltjes enzo voor de poppen, dus zo zie je maar, het is misschien toch aangeboren??? Hopelijk heeft mijn toekomstig kleinkind ook wat creativiteit mee :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat knap zeg dat je toen al op vier naalden kon breien (ik kan het nog steeds niet) Ik ben op het ogenblik ook weer voor barbiepoppen aan het breien, maar dan op twee naalden. Blijft leuk om te doen, ook al ben je 44

  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk die Barbie-kleertjes van toen! Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je dat nog allemaal nog hebt. Knap gedaan
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk dat je dat nog hebt,
  Ik heb mijn poppen ook nog met eigengemaakte kleertjes erbij van toen,
  En ik kan het ook niet weg doen.
  wie weet maak ik nog eens iets van deze tijd voor ze,
  als ik daar ooit eens tijd voor heb.


  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel herkenbaar, ik zat ook uren in mijn kamer kleding te maken voor de poppen of barbie's, maar waar dat allemaal gebleven is? Ik denk dat mijn moeder veel heeft opgeruimd.
  heel leuk om te zien , en dat schaapje is schattig
  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen