{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 25 maart 2014

Dinsdag - poppendag Arme Alies

Dinsdag - poppendag: Arme Alies


Het schiet inmiddels echt heel goed op met de pop voor Elina! Ik pak het lijstje er even bij:


- Ogen van eerste pop: check!
- Haar van tweede pop: check! (Overigens is dit in overleg een andere kleur geworden.)
- Trui van tweede pop of een gestreepte trui...: check! (die liet ik al zien, hier)
- Haarband: op de to-do-list
- Blauwe broek van 2e pop: check!
- ....

"Ho, wacht eens even! Blauwe broek van 2e pop? Zeg Alies, dat meen je toch niet? Geeft ze echt jouw broek aan de pop van Elina?"
"Ja, Pippi, ik vrees dat het echt zo is. Ze heeft wel beloofd om onmiddelijk wat nieuws voor mij te maken, hoor."
"Nou, dat is haar geraden ook! Je kunt toch niet in die trui en sokken over straat!"


"Kijk! Het is een rokje geworden! Ik ben er erg blij mee. Nu hopen dat we ook nog eens schoenen of iets dergelijks krijgen, Pippi!"


Tsja, dat breien van die broek, dat vond ik toen echt een hele klus, zulke lange broekspijpen... Daar had ik dus echt geen zin in. Zodoende moest die arme Alies haar broek afstaan. Ze heeft wel snel een rokje van me gekregen. 
En op het lijstje van Elina staan inderdaad ook nog schoenen vermeld. We hadden inmiddels besproken dat het "uggs" zouden worden en ik ben daarmee bezig.
Verder kan ik van haar lijstje al wel de "onderbroek + hemd: wit + rood" en de "beige benen en armen" afstrepen. Het einde is in zicht!
Er staat nog op de lijst "jurkje voor verkleden rood, roze en paars" en "muts voor winter". Het is voorlopig nog geen winter, die muts kan zeker nog wel even wachten en naar dat jurkje zal ik nog eens even kijken.
Volgende week zal ik vast laten zien hoe het gezicht geworden is.

Nu ga ik kijken of er poppennieuws is bij:
- Akke,
- Aukje,
- Hannie,
- Joke,
- Rita en 
- Wieke!

Liefs van De Breimeisjes!

12 opmerkingen:

 1. Je hebt al ferm je lijstje bijna afgewerkt Akkelien! Maar je houdt ons in spanning en gelijk heb je! Gelukkig kreeg Alies meteen een rokje van je nadat je haar broek had weggegeven, nu nog schoenen en ze kan de straat weer op! De rest zien we volgende week wel.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfff, het is nog een hele klus met dat lijstje van je nichtje, maar ze word wel heel mooi. en ja een kledingstuk van elkaar lenen is ook helemaal niet erg, daar leer je delen van toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijna een blote billenpop, gelukkig dat het rokjesweer is :-)) Wat een werk maak je er van. Ik ben superbenieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. misschien kan je eens wat haken voor de dames dat gaat sneller en een broekje van stof ? Is misschien ook een idee want het is echt veel werk op de dunne naaldjes, maar wel fijn dat Alies nu heel blij met haar rokje is ;o)
  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met stof, dat ik niet mijn ding. Dat lijkt me ook een heel gepruts trouwens! Maar haken zou inderdaad ook kunnen. Misschien ga ik dat nog wel eens doen.

   Verwijderen
 5. Zo zo je nichtje heeft haar wensen wel klaar hahaha. En nu moet een van je poppen kinderen ook nog haar broek afstaaan. Gelukkig heb jenog een rokje voor haar. Succes met het afmaken van het verlanglijstje, denk dat je daar nog wel even zoet mee bent.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooo geweldig, zo een lijst. En dan moet er hier nog iemand een broek afstaan....je leest hier wat. Gelukkig is er een rokje gekomen.
  Nu zijn we wel benieuwd naar de rest. Op naar volgende week.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het rokje staat Alies ook beeldschoon; nee, jij zou haar niet alleen in trui en sokken op stap sturen ;-)
  Wat leuk dat de wensen zo duidelijk zijn benoemd, dat maakt het kiezen toch simpeler, denk ik. Ik ben heel benieuwd naar de dame in de maak, het is vast een beautyqueen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil eigenlijk dat Elina de pop eerst zelf ziet voor iedereen het al kan zien op de blog, daarom ben ik nu een beetje aan het "tijdrekken". Als het goed is komt er dit weekend een meeting tussen de pop en haar poppenmoeder. Elina kan bijna niet wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet je echt heel erg bedanken hoor!!! Kan bijna niet wachten tot ik de pop kan zien.

  Groetjes, de moeder van de pop. (Elina)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een paar nachtjes slapen ;-)
   Ik probeer dan de Uggs en de haarband ook klaar te hebben!
   Groetjes van de oud-tante van de pop, hahaha!

   Verwijderen
 10. haha wat een grappig nichtje heb jij, met haar hele wensenlijstje. Zo leuk dat kinderen al helemaal in gedachten kunnen hebben hoe en wat ze precies willen. En je bent er al een heel eind mee zo te lezen, ben zo benieuwd naar het eindresultaat! Ach en dan die arme Alies zonder broek, je bent er maar druk mee.

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen