{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 6 maart 2014

Feestelijk

Feestelijk

Deze week is heel feestelijk! Gisteren was het de verjaardag van mijn zoon. Omdat ik een feestje op mijn blog vier en daardoor nogal met slingers bezig ben, bedacht ik maandag dat ik eigenlijk ook wel een slingertje voor mijn zoon kon maken. Het moest wel een snel project worden en ik bedacht een makkelijk vlaggetje:


Ik haakte het zo: 
Begin met 4 lossen en haak twee stokjes in de eerste losse.
Alle volgende toeren: begin met drie lossen (= eerste stokje) en haak nog een stokje in de beginsteek, haak verder met stokjes en in de laatste steek weer twee stokjes.
Dus iedere toer meerder je twee steken. Ik stopte na 7 toeren en had toen 15 steken.
Ik haakte ze aan elkaar, ik gebruikte twee dunne draden katoen, wit en groen. Steeds 14 lossen tussen de vlaggetjes en met vasten aan de vlaggetjes.

Het was dinsdag prachtig weer en toen heb ik buiten nog zitten haken en draadjes afhechten:


Een ideale slinger om de stoel mee te versieren! Dat had ik jaren eerder moeten maken!Wat ook zo feestelijk was, was de post die ik ontving, ook op die mooie zonnige dinsdag, tussen de eerste verjaardagspost van zoon. Ik had tot mijn grote verrassing een give-away gewonnen! Maddy van Maak het ff! had kort geleden een give-away waarbij het de bedoeling was dat je een ander nomineerde om een pakketje te ontvangen. Ik was zelf een beetje druk met mijn eigen slinger-actie, dus het was een beetje langs me heen gegaan. En toen ontving ik een mailtje van Jacq, dat er een verrassing voor me was, kijk maar hier! En zodoende kreeg ik een grote enveloppe, met heel veel postzegels en daarin vond ik dit:Een lief kaartje, een erg leuk boekje (met voorop vogelhuisjes, hoe leuk is dat!), allemaal mooi papier erbij, zodat ik direct aan de slag kan, twee rolletjes tape en nog wat heerlijke thee! 
Erg leuk, zo'n verrassing! Dank je wel, Maddy én Jacq!

Ik probeer nog even tijd te vinden om verder te haken aan dé deken! Morgen weer nieuwe toeren en zaterdag ga ik van 14.00 tot 15.00 uur bij Katrein Kunst zitten haken. En de deken, die neem ik dan mee! Er zijn ook allemaal nieuwe kleurtjes garen besteld, ik ben erg benieuwd! En verder is het natuurlijk altijd heel gezellig én feestelijk bij Katrein!

Liefs van De Breimeisjes!

4 opmerkingen:

 1. Toch speciaal hé, blog je over vogelhuisjes, win je een give away die met vogelhuisjes te maken heeft.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was telepathie, jouw blogje over de vogelhuisjes en dan valt er zomaar een verrassing over hetzelfde in je brievenbus! Je slinger is vrolijk geworden.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon en met de gewonnen give away! Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat jou kadootje net op de dag van je zoons verjaardag op de mat viel:-) Nog gefeliciteerd met je zoon en veel plezier met je spulletjes!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen