{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 22 mei 2013

Weer: kruidkoek

Weer: kruidkoek


Een tijdje geleden deelde ik het recept van de kruidkoek. Ik kreeg er leuke reacties op. Allereerst van mijn tante, de dochter van mijn Beppe van wie ik het recept heb. Mijn tante liet me weten dat mijn Beppe er ook nog wel eens een eitje doorklopte, om het wat luchtiger te maken.
Nog een hele leuke reactie kreeg ik uit blogland, van Jacq. Zij maakte de kruidkoek en voegde stukjes chocola toe. Ik heb wel vaker gehoord dat mensen er rozijnen in doen of iets met noten. Daar houd ik zelf niet zo van. Chocola daarentegen..... Dus mailde ik wat met Jacq over hoe en wat, en heb ik de chocolade-versie uitgeprobeerd. Je voegt aan het beslag nog een pure reep van 75 gram toe, natuurlijk eerst wel even in kleine stukjes breken/snijden.
Zie hier: het resultaat!Smaakt prima! Al vinden wij zelf de oorspronkelijke versie eigenlijk gewoon het lekkerst. Basic is best!

Voor het jarige buurjongetje dat dol op koken is en daarom een speelgoedfornuis krijgt, maakte ik nog een stapeltje pannenkoeken:


Nog een setje erbij van een schort en ovenwanten en ik deed er nog een gehaakt visje, een gebreid eitje en twee taartjes bij (kijk hier voor foto's). Hij wordt per slot van rekening twee jaar!

Liefs van De Breimeisjes!

4 opmerkingen:

 1. Ooo geweldig, een gehaakte pannenkoek, en eitjes en een vis en .... je moet er maar opkomen. Geweldig idee, veel beter dan al die plastieken rommel.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk cadeautje, dat moet ik onthouden voor mijn kleine neefjes! Ik ga het eitje in het recept toevoegen, eens zien of het dan nog lekkerder wordt ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo tof een gehaakte pannekoek, je bedenkt het weer allemaal Akkelien en dan nog eitjes en een visje. Dit is tenminste verantwoord speelgoed!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaah een pannenkoek!! ja.. dat is de magie van kleur.. dan is het op eens een pannenkoek!
  hij zal er vast heel blij mee geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen