{ 'anonymize_ip': true }

maandag 13 mei 2013

handwerken en freubelen

Handwerken en freubelen

Allereerst: welkom aan alweer een nieuwe volger! Het is erg leuk om te ontdekken dat er  nieuwe lezers bijkomen.

Het is vast opgevallen: vorige week was ik nog met allerlei andere dingen bezig! Ik had weinig tijd voor bloggen. Ik heb nu wel weer van alles om te laten zien en ik begin deze week met de handwerkavond en de freubelavond die respectievelijk op afgelopen maandag en dinsdag waren.

Op de handwerkavond hadden we patroontjes die ik vorige week ook al deelde. En we deden er nog een patroontje bij van harten, met een speciale reden, maar daarover later deze week meer. Deze foto geeft een beetje weer waar we mee bezig waren. De volgende handwerkavond is vastgesteld op maandag 27 mei. Je kunt je nog op opgeven bij 


Tijdens de freubelavond, ook bij Katrein Kunst, werden we verrast met leuke freubelideeën. We gingen aan de slag met knoopjes en 2-seconden-lijm en hele sterke magneten. Erg lastig vond ik. Bij het thuis uitproberen knalde de magneet ook nog eens direct van mijn knopenkunstwerkje.... Maar ik heb nog wel een heel leuk ander ideetje met dat magneetje! Komt vast nog eens langs in een blog!


Verder gingen we o.a. bezig met papier en decoupagelijm. Ook weer nieuw voor mij! We maakten deze leuke cadeaudoosjes, opgevrolijkt met de papieren bloemen met een knopen-hart:

En nog een slinger-idee. Ik kreeg het voorbeeld en de werkwijze mee, want ook hierbij ging het bij mij niet helemaal soepel.... Het nietje zit verkeerd bij mijn versie! Leuk trouwens om het papier te pimpen met maskingtape! Wat moeten we nog zonder ☺?


Ja, het was weer een heel gezellige avond bij Katrein Kunst, die de freubelavonden organiseert in samenwerking met Rixt van Kekootje. De Breimeisjes hebben vast weer ingeschreven voor de volgende keer op 4 juni! En dan gaan we vooraf vast even kijken of we nog iets willen kopen in de webwinkel van  Kekootje, dan kan Rixt het mooi meenemen!

Dan moet ik nog even wat vermelden. Maandagavond gingen we met de auto, omdat we toen heel veel spullen mee moesten nemen. Dinsdagavond zouden we fietsen, maar vanwege diverse redenen gingen we toch met de auto. Lydia reed. Het was lastig om een parkeerplekje te vinden, we wilden wel graag zo dichtbij mogelijk. Er was nog één plekje, maar wel een "file-inparkeer-plekje". Vind ik zelf altijd best lastig. Lydia reed 'm er in één keer in! Ik ben diep onder de indruk!

Liefs van De Breimeisjes!

5 opmerkingen:

 1. Ja, Akkelien, jij bent weer druk bezig geweest. En waar blijven ze al die ideeën halen ???
  Leuk dat je dit weer met ond hebt gedeelt. Ik kan mij best voorstellen dat je je al ingeschreven hebt voor de volgende zitting...
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo Akkelien, weer druk bezig geweest, goed! En zoveel leuke ideetjes weer, met die magneetjes lijkt me ook wel tof!
  Kan je ons eens uitleggen wat een "file-inparkeer-plekje" inhoudt? Hier in België niet bekend :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rita,
   kennen jullie dat niet? Ik bedoel dus dat je tussen twee auto's parkeert, vlak voor de een en achter de andere. Ik rijd persoonlijk dan liever door tot ik een makkelijker parkeerplekje zie :-)

   Verwijderen
 3. Was de parkeergarage zelfs te ver om te lopen met de spullen? Dan was het echt veel! Ik vind de freubels van papier heel leuk. En ik ben het met je eens een mens kan niet meer zonder masking tape (trouwens ook niet zonder ductape, want dat is zo lekker handig om alles mee te repareren ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was weer erg gezellig Breimeisjes! Tot 4 juni, dan staan er weer erg leuke 'werkjes' op het menu :-)

  BeantwoordenVerwijderen