{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 21 mei 2013

Poppen breien (7)

Poppen breien (7)


In de afgelopen week heb ik flink gewerkt aan m'n pop. Ze heeft inmiddels ook een naam: ik noem haar Alies. (Hier zijn de links naar deel 1, 2, 3, 4, 5 en 6.)Allereerst heb ik de trui afgebreid. Op een gegeven moment stond het op zes pennen en dan nog een zevende om mee te breien. En dan nog alle draadjes weggewerken. Dat waren er toch wel heel erg veel! Volgens mij meer dan 30! En dat op zo'n poppentruitje....
Ik heb bedacht dat je in dit geval beter eerst de mouwen kunt breien en dan het pand. Dat had mij al minstens acht draadjes afhechten gescheeld!
Vervolgens heb ik het hoofd afgebreid. Na lang getwijfel besloot ik deze keer het boek te volgen, "controleer of de hals goed is gevuld". Dus nog even extra aangeduwd. En geen extra hulpmiddelen zoals pijpenragers (dat heb ik in mijn eerste pop gedaan) of schuursponsjes of tampons (deze methodes worden hier beschreven op de blog van Daniëlle). Ik hoopte maar dat ik hier later geen spijt van zou krijgen.Het gezicht geborduurd, een rode mond en wimpers en dan wordt het al echt wat.En inmiddels heeft Alies ook haren! Het is nogal weelderig en ze moet beslist nog gekapt worden. We zijn er nog niet helemaal uit wat de uiteindelijke coupe gaat worden. Voor dit moment laten we het even zo!


En... ik ga aan de slag met pop nummer drie! Ik kreeg een mailtje of ik ook poppen op bestelling maak. Het wordt de pop Sissel uit het boek, dus ik ben al begonnen met de gestreepte benen. 

Voor meer inspiratie over poppen verwijs ik graag nog even naar de blogs van Daniëlle en Rita, die op dinsdag ook bloggen over poppen en dan natuurlijk nog de Hand Made by van Wieke!

Ook op de website kun je Alies terug vinden: klik hier. En hier voor pop Katrein.

Liefs van De Breimeisjes!

8 opmerkingen:

 1. Alies is een schatje geworden Akkelien! Prachtig truitje heeft ze aan, uit welke winkel heb je die? En haar haar vind ik supermooi, ik zou ze zo laten of misschien een hoge staart bovenop maken? Ze ziet er prachtig uit, zou zo kunnen meedoen met het fotomodel hier :)
  Goed dat ze er bestellen, dat wil zeggen dat ze er goed uitzien!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat supergoed gelukt zeg! Ik zou helemaal gek worden van al die breipennen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een pracht van een meid is Alies geworden. Ik vind haar haren best leuk zo. Je truitje is echt mooi. Als ik het vestje brei, dan ben ik met zes pennen bezig. Vijf met steken op en de zesde om te breien. Ja we moeten wat over hebben voor onze poppen hé. Leuk dat je je pop mag breien...
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is en prachtige pop geworden,en wat een mooi truitje.
  En een super leuke haardos.Lekker los laten of een staart,groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, wauw wat ontzettend knap van jou, zoveel breinaalden tegelijk! Maar het resultaat is er dan ook naar prachtige pop met een supermooie trui, bravo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Had je pennen genoeg Akkelien ? ;)
  Hoe dat jullie dat zo kunnen, snap ik niet hoor. Wil het wel eens uitproberen maar ik begin al te zweten bij het aantal priemen ! Maar dit terzijde, ik vind jouw pop erg geslaagd ! Wauw en dat truitje !! Knap werk !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij heb ik in totaal 14 pennen nummer 2,5 zonder knop, twee sets van ieder vijf en één set van vier pennen. Daar kom je een heel eind mee!

   Verwijderen
 7. Shes's just beautiful!!! Gorgeous work!

  BeantwoordenVerwijderen