{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 28 mei 2013

Poppen breien, nummer drie

Poppen breien, nummer drie


Vorige week liet ik Alies zien, mijn tweede pop, en ik vertelde ook dat ik met een derde pop zou gaan beginnen. Ik heb namelijk een aanvraag of ik Sissel wil breien. Voor de lezers die het boek hebben: Sissel staat op bladzijde 129.Eerste dag

Ik brei de pop van katoen en ik kies de kleuren die zoveel mogelijk lijken op de kleuren in het boek. Ik ben begonnen met de gestreepte benen. 


Begin van het tweede been
Nu heb je met streepjes en rondbreien altijd een soort van "naad". Het is een kwestie van goed aantrekken en ik heb ook bij het tweede been het stukje hiel op de laatste pen in plaats van op de eerste pen gebreid. Dan komen die "naden" allebei achter aan de binnenkant. Je komt dan bovenaan zo uit dat je op dezelfde plaats vier steken afhecht als bij het eerste been.
Achterkant 
Als ik ooit weer een pop met gestreepte benen maak, zal ik het bovenste gedeelte effen breien. Het is toch best lastig om het op het "kruispunt" mooi strak te krijgen met al die kleurwisselingen.
Voorkant
Het is op zich best fijn om een pop naar patroon te breien: ik hoef zelf helemaal niet na te denken welke kleur ik nu zal nemen! Ik ben inmiddels begonnen met het shirt, dat wordt rood, naar de foto op bladzijde 54 van het boek.

Wie nog meer poppennieuws wil zien, kan o.a. even kijken bij Daniëlle, Rita en Wieke.

Mijn pop Alies heeft inmiddels een pagina op onze website: klik hier.
Haar vriendin Katrein had dat al: hier.

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

4 opmerkingen:

 1. Het is best wel veel werk die gestreepte benen breien, maar een heel mooi resultaat. En als je al een pop hebt gebreid,dan ken je het patroon en kan je het inderdaad een beetje aanpassen. Doe ik ook hoor. Succes nog en de grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb ik nog niet geprobeerd, maar als het zover is zal ik bij jou of daniëlle te rade moeten gaan vrees ik :)
  Het ziet er in elk geval prima uit wat mij betreft!
  Maar ik ben ondertussen ook al helemaal verknocht aan het poppenbreien en al de andere knutsels van arne en carlos!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op garnstudio.com onder tips & hulp -> instructievideo's kun je een filmpje vinden met een truc om die 'naad' te voorkomen.
  Groetjes Maria

  BeantwoordenVerwijderen