{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 22 juni 2021

Dinsdag - poppendag Poppenkleding (1)

Dinsdag - poppendag Poppenkleding (1)


Van m'n zusje kreeg ik een foto met poppenkleding, of ik dat terug wilde. Ik heb het ooit gemaakt voor de pop van haar dochter. Die is inmiddels allang de poppentijd voorbij en had grote opruiming. De pop is inmiddels geadopteerd door een andere poppenmoeder. Op zich hadden de kleertjes van mij wel mee gemogen en toch is het ook wel heel erg leuk dat ik ze nu hier nog kan laten zien. Ik kan er wel een paar weken mee vullen, vandaar de nummer 1 achter de titel van de blog. 
Alle foto's zijn gemaakt door m'n zusje en de pop mocht nog even model staan voordat ze op reis ging.

Ik begin met een zomers item van de collectie, het badpak.


Geen patroon, ik maakte dit als de pop bij mij logeerde. Dan kan je het goed op maat maken, vaak kijken of er nog een steekje bij moet of niet.
Als ik het me goed herinner, begon ik aan de achterkant en maakte dan eerst het "broekje". Op een gegeven moment ben je dan weer op "taille-hoogte", daar heb ik een randje rondom gehaakt met dat pluizige garen.


Daarna het voorpand: flink minderen aan de zijkanten en zo omhoog. Uiteindelijk aan een kant een bandje haken, lang genoeg om achter het hoofd langs weer naar voren te kunnen. En dat sluit dan met een knoopje.


De volgende 2 foto's heb ik zelf gemaakt, voor als iemand ook zoiets wil maken. 
Je ziet eerst de voorkant:


En dit is de achterkant:


Volgende week laat ik meer zien van de collectie die ik jaren terug maakte voor Elina's pop.

Nu ga ik kijken of er ook poppen- of ander nieuws te zien/lezen is bij:

Ria en
Rita

Als je ook mee wilt doen aan poppendag, voor een keertje of voor langer, laat het dan weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer. Het is zo leuk om ideeën te delen en elkaar te inspireren.


Fijne dag 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen: