{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 18 juni 2021

De L van...

De L van... lievevrouwebedstro


De tweede aflevering van de letter L en dan haak ik meestal een bloemetje. Vorige week liet ik al mijn Legobloemen zien. Die heb ik niet gehaakt.

Er zijn allerlei leuke bloemen te bedenken met de L, ik koos voor Lievevrouwebedstro. Ik kon nog net op tijd een foto maken van dit leuke plantje in onze tuin. We hadden 'm vroeger al en als klein meisje was ik zeer gefascineerd door die leuke naam en de prachtige kransvormige blaadjes. Zo leuk dat ik 'm nog steeds in de tuin heb, het is echt een geweldige bodembedekker.


Dit is m'n eerste poging, die is veel te breed naar m'n zin.


Het is gelukt om er een veel smaller bloemetje van te maken, je ziet de versies naast elkaar boven in de volgende collage:


Ik vind dit niet mijn beste bloemetje en toch laat ik 'm erbij. Het bloemetje op zich is leuk en goed genoeg voor deze keer. 
Ik haakte het zo:
4 vasten in een magische ring. Sluit de toer met een halve vaste.
*1 halve vaste in de volgende steek, 5 lossen, sla de eerste losse over en haak in de andere 4 lossen elk 1 vaste, 1 halve vaste in dezelfde steek van de basis*, herhaal dit nog 3x. 
Knip de draad door en hecht netjes af.


De helft van het alfabet is gedaan en ik blijk zeer regelmatig een witachtig bloemetje te haken:Een ander woord met een L dat ik nog even onder de aandacht wil brengen:
Lezen! Ik lees op dit moment Ricards Requiem van Ruben Korfmaker. En dat is heel toevallig mijn echtgenoot 😊 


Meer weten over dit boek en waar je het kunt kopen? Kijk hier!

Nog even over de alfabetchallenge: al is dit een tweewekelijkse challenge, er zijn veel deelnemers die iedere week iets plaatsen. Daarom deel ik ook deze week het lijstje met links, zodat je even kunt rondkijken 🙂Fijne dag  en een heel fijn weekend. 
Geniet ervan en denk aan de happy momentjes 🍀


Liefs van De Breimeisjes 💗💗💗

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. Wat een mooi bloeiend plantje is dat! Ik had er weleens van gehoord, maar ik wist eigenlijk niet hoe het eruit zag...
  Ja, die naam is al fascinerend hè..
  Altijd moeilijk om een bloem zo natuurgetrouw weer te geven in haakwerk, maar ik zou het je zeker niet verbeteren!
  En lezen? Toevallig ook één van mijn hobby's..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach ja, lievevrouwebedstro. Dat bloemetje ken ik van vroeger. Net als jij sprak me de naam erg aan; ik dacht zelfs dat het vulling was voor matrassen voor lieve vrouwen ;o)
  Knap dat je iedere keer weer een bloemetje weet te maken. De fotocollaghe met alle gehaakte bloemen geeft een mooi overzicht.
  Heeft Ruben alweer een nieuw boek geschreven? Het lijkt me heerlijk om te kunnen schrijven, ik heb het zelfs een paar keer geprobeerd, maar echt, dat is iets dat ik niet kan. Des te meer bewondering heb ik dus voor schrijvers die zoiets wel kunnen; chapeau Ruben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende de naam wel maar wist niet welk plantje daarbij hoort, het is een leukerd. Ik vind dat je gehaakte versie een prima kopie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zeker een heel mooi plantje en je bent er weer in geslaagd om het zomaar weer te haken.
  Zal eens even op de boeken link gaan kijken. Knap om een boek te kunnen schrijven en zeker wanneer er historische gebeurtenissen in plaats vinden, want het moet kloppen natuurlijk. Een hele uitdaging !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. How wonderful are your crochet flowers !!
  Hugs, Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit bloemetje kende ik alleen van naam Je hebt het jezelf niet makkelijk gemaakt deze keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi, ik hoorde eens dat je wijn kan maken met de bloemetjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken ditnplanthebook niet zo goed leuk om te leren kennen . Mooi bloemetje weer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is beslist niet het makkelijkste bloemetje maar wederom is het je weer gelukt, TOP!!! Heel leuk deze serie al bij elkaar te zien.

  BeantwoordenVerwijderen