{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 12 juni 2019

Voor een wolk van een baby

Voor een wolk van een baby


Hier had ik het al verteld, er is een nieuw achternichtje geboren. Voor haar grote zus haakte ik ruim twee jaar geleden dit dekentje.
Voor het nieuwe kindje wilde ik graag een nieuw dekentje maken. Ik had een aantal bollen met wit garen, een menging van katoen en bamboe. Dat leek me heerlijk voor een zomers dekentje! Op iedere bol zit 75 meter en ik had 10 bollen, dat vond ik eigenlijk wat weinig.Ik heb besloten deze keer te breien en ik ben maar gaan proberen.


Het viel eigenlijk wel mee, hoever ik kwam met één bol. Ik besloot zelfs om het dekentje nog wat breder te maken. 


De rand is in ribbelsteek, het dekentje op zich in rechte en averechte tricot. Ik heb wolkjes gebreid. Voor een wolk van een baby.


Het hele dekentje:


Zelf ben ik tevreden over het formaat, het dekentje en het patroon, dat ik zelf bedacht. 
Niet helemaal over sommige aanhechtpunten van nieuwe bolletjes en een enkel onvolkomenheidje in het garen. Rechts in 't midden bijvoorbeeld, er zat een raar knoopje in 't garen, beetje jammer. Maar het zal nu geen gat meer worden en dat is 't belangrijkste. Het materiaal voelt heerlijk licht en zomers aan en dat is fijn voor een kindje dat eind mei geboren werd. Het is iets groter dan 50 x 70 cm geworden en ik had nog geen 6 bollen nodig. Ik heb al een leuk idee met de rest 😉
Het formaat is heel geschikt voor in de kinderwagen en voor de maxicosy. 


Het was leuk om te breien en best snel klaar, op pendikte nummer 5. 
Het is leuk om het dekentje terug te zien op de foto's die nu op social media voorbij komen. Misschien heb je het al eens gespot. M'n nichtje post o.a. als Bujomerel op Instagram.

Heb je ook wel eens een babydekentje voor een familielid gemaakt? En ga je dan liever haken of breien?

Fijne dag!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.6 opmerkingen:

 1. Een heel mooi dekentje, waar het meisje heerlijk onder kan dromen. Dat heb je weer goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je voor het kleine zusje óók een dekentje hebt gemaakt. Ik vind het heel mooi geworden met de wolkjes zo verdeeld. Jammer dat je wat mindere puntjes ziet, maar vaak is het zo dat alleen de maakster die ziet😉.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wat leuk!!! een vlaggenlijn met naam en dan dat wokendekentje, echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mijn kleindochter heb ik een rose babydekentje gebreid, 2 jaar geleden. Daarna kreeg ik de smaak te pakken en heb vorig jaar voor de geboorte van ons kleinzoontje een dekentje gehaakt in de blanket stitch. afgelopen jaar 3 dekentjes gehaakt in verschillende kleuren en steken, heel erg leuk om te doen en cadeau te geven. Van de restjes garen die over blijven, sokjes, knuffeldoekjes of een naamslinger gehaakt. Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een leuke slinger met naam :) Een babydekentje is altijd handig. Ik heb tot nu toe alleen baby dekentjes gehaakt. Fijne week Anita

  BeantwoordenVerwijderen