{ 'anonymize_ip': true }

maandag 26 februari 2018

Mystery maandag (18)

Mystery maandag (18)


De maand februari is bijna voorbij, de vijfde maand van de Mystery Blanket 2017. Dit is het totaalplaatje van deze maand:


Hiervan had ik er al een aantal laten zien, de eerste drie blokken en de twee diagonalen. Ik heb vervolgens het laatste blok gebreid, nummer 40:


Een blok met de Schacenmayr Wool. 

En dit is het blok dat ik als laatste gebreid heb, nummer 36:


Vorige week liet ik zien dat ik voor mijn blok nummer 11 een ander blok had gebreid en iemand reageerde dat het erg leek op blok nummer 36. "O, o!", dacht ik.... Ik was al bang dat ik per ongeluk dezelfde steek had gekozen. Dat is niet zo, het lijkt er inderdaad wel op:


Bij blok 36 zijn de bolletjes 3 steken breed, bij mijn blok 11 zijn ze 5 steken breed. Ze zijn ook iets hoger, waardoor er slechts 5 rijen boven elkaar zitten en bij blok 36 zijn het 6 rijen. En bij mijn blok 11 zitten de "steeltjes" onder de bolletjes, bij blok 36 zitten ze erboven.

Ik denk dat het zo wel goed in de deken past, een soortgelijke steek, en toch een beetje anders. En 't was veel prettiger om te breien dan die vermaledijde braamsteek ūüėČ

En ja, ik heb één blok niet gebreid. Blok 39 is nóg een kerstboom. Dat zou nummer 4 zijn. De boom in de collage is blok 1, blok 39 is identiek en ik heb besloten om even af te wachten. Op 1 maart krijgen we te weten waar welk blok komt en hoe het totale plaatje wordt.
Misschien vind ik het dan helemaal oké en brei alsnog een kerstboom in zo'n licht vlak. Het kan ook zijn dat ik in plaats daarvan een tweede schaapskudde brei. Of nog iets anders, we zullen zien. Nog heel even afwachten, ik ben zo benieuwd!

Ik ben niet de enige die bezig is met de Mystery Blanket en ook niet de enige die erover blogt. Wil je meer hierover lezen en zien? Hier is een lijstje met links:


Breien
Renske Creatief
Siets aan de Haak Sietske is ook tester van de breideken.

Haken

De Haakhelden
Liefgehaakt Wietske haakte de kleine deken en heeft 'm al klaar! Je kunt 'm hierzien.
Renske Creatief Renske is ook tester van de haakdekenLiefs van De Breimeisjes!

www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Afwachten is niet mijn sterkste kant. Gelukkig begint de eindstreep dichtbij te komen. Tot die tijd blijft het eindresultaat een mystery. Jouw deken wordt in ieder geval uniek met je eigen inbreng blokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zo nieuwsgierig naar het eindresultaat! Word vast prachtig. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor, en ik ben ook heel benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou dat niet kunnen, telkens afwachten wat het vervolg wordt. Top dat je hier en daar je eigen vierkantjes maakt en ik verwacht dat je het geheel ook een 'breimeisjes'-afwerking zult geven :-)

  BeantwoordenVerwijderen