{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 22 februari 2018

Donderdag - dekendag Haak-maar-aan in de bibliotheek

Donderdag - dekendag Haak-maar-aan in de bibliotheek


Vorige week was er weer een Haak-maar-aan-middag in de bibliotheek in Sneek. Er wordt in veel meer bibliotheken aan gehaakt trouwens! Zeker in Friesland. Dus mocht je ook ergens willen aanhaken, informeer dan vooral bij je eigen bibliotheek!

Bij ons was het weer heel gezellig. En er kwamen ook heel wat mensen even bij ons kijken en informeren wat we aan het doen waren!

Twee dekens werden er ingeleverd. Een Friese, op basis van mijn deken-idee en de pompebledsjes, die ik zelf bij nader inzien een beetje klein vind, zijn van mijn hand. Het meeste werk, alle grannies en het in elkaar zetten, is gedaan door mevrouw Koolmoes. Het is haar zesde of zevende deken.


De volgende deken is van Hennie van Sinderen, het is haar vierde deken. Mooi, met effen grijze blokken en blokken in langzaam verlopende kleuren.


Er werden ook tassen vol grannies ingeleverd:


Minstens een deken, waarschijnlijk wel twee. Ze moeten alleen nog even in elkaar gezet, hé...

Wij waren allemaal goed bezig met diverse projecten:


Middenboven zie je een supergrote grannie, die wordt in principe gehaakt tot de juiste breedte bereikt is. Daarna wordt er op een of andere manier een deken van 140 x 200 cm gemaakt. 
Linksonder zie je vrij grote grannies, die zijn geïnspireerd op die grote kleurige grannies van mij. En zelf nam ik mijn effen grannieprojectje mee.

Een update van mijn #meerdaneengrannieperweek:


Blok nummer 7 maakt een rij compleet voor het handwerkavond-project:


Ik blijk toch iets losser te zijn gaan haken.... Het meet 145 cm....

Blok nummer 10 van wat begon als #eengrannyperweek


Dat gaat prima, hé! Deze deken komt vast op tijd af.


M'n Sneek-deken laat ik volgende week weer zien.

In de bibliotheek in Sneek haken we ook nog een aantal keren aan, op de volgende data:

- 15 maart
- 12 april
- 17 mei

We haken dan steeds van 14.30 - 16.00 uur.

Samen gaan we voor een eindspurt! 
En dat allemaal voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Wil je er meer over weten? Kijk dan even op hun Facebookpagina! En kijk ook even bij Haak je aan? Samenhaken is verbindenOf op de Instagram-account
Erg leuk om te volgen, en om te zien wat voor mooie dekens er worden ingeleverd. En hoe het met de stand is. Dinsdag zag ik nummer 6800 😀 


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

2 opmerkingen:

  1. Wow, echt mooi om te zien hoeveel verschillende resultaten je kan krijgen met grannysquares! En wat zijn er al veel dekens ingeleverd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sjonge wat een productiviteit weer! En alleen nog EVEN in elkaar zetten haha. Ja pompebladeren zijn niet klein, de strepen zijn breed ;) mooi ook je eigen grote granniesprei. Hij is zo vrolijk. (En ik krijg er het olympisch oranjegevoel bij)

    BeantwoordenVerwijderen