{ 'anonymize_ip': true }

maandag 12 februari 2018

Mystery maandag (16)

Mystery maandag (16)


En weer kan ik twee blokken afstepen, allebei met strepen 🙂

Blok 34 is in tricotsteek, steeds twee naalden per kleur:


Lekker snel klaar en ik vind Durable Cosy echt fantastisch mooi garen om mee te werken! Dat is zeker een leuke ontdekking dankzij de Mystery Blanket 2017.

Blok 35 moest met Lana Grossa Cool Wool Big gebreid worden en ik moest echt even zoeken naar die kleur. Totdat ik erachter kwam dat er al eerder een blok van deze kleur gebreid is, namelijk blok 22 (zie ook deze blog). Door mijn aantekeningen begon ik direct met pendikte 4½. Dit blok is gebreid in boordsteek 2 recht, 2 averecht en het ziet er daardoor niet uit als 20 cm breed....


Heel rekbaar, dus het komt vast wel goed. En je hebt zo een verticale reliëfstreep. Toch.... ik weet het niet, ik zou zelf niet dit soort steken in een deken met verschillende blokken doen. Ik ben heel benieuwd naar het totale plaatje. Misschien brei ik alsnog een alternatief voor dit blok. Ik heb de draad nog niet afgeknipt.

Ik ben niet de enige die bezig is met de Mystery Blanket en ook niet de enige die erover blogt. Wil je meer hierover lezen en zien? Hier is een lijstje met links:


Breien
Renske Creatief
Siets aan de Haak Sietske is ook tester van de breideken.

Haken

De Haakhelden
Liefgehaakt Wietske haakte de kleine deken en heeft 'm al klaar! Je kunt 'm hierzien.
Renske Creatief Renske is ook tester van de haakdeken



Liefs van De Breimeisjes!

www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

5 opmerkingen:

 1. Twee 'makkies' vandaag
  Het boordpatroon trekt inderdaad veel in elkaar, maar gelukkig kunnen we ' blocken'. 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoeveel blokken moet je nog? Blijft toch echt lekker mysterieus...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog 5! Het zijn in totaal 40 blokken. Al zou je aan het eind zelf nog kunnen kiezen voor een uitbreiding of zo... Ik ben ook heel benieuwd naar het totaalplaatje van hoe de dames van Clubgeluk de deken bedacht hebben! 1 maart weet ik meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ben benieuwd na je mystery deken
  een fijne week..groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, die groene blok is inderdaad rekbaar, maar hopelijk trekt hij de deken niet scheef. Vind het altijd zo knap dat jij het dan gewoon naar je hand zet en er iets anders op verzint! Je bent goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen