{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 3 november 2016

Haak-maar-aan (7): O, o!

Haak-maar-aan (7): O, o!


Vorige week schreef ik al over de Haak-maar-aan-middag van 13 oktober. 
Ik liet ook al wat zien van hoever ik zelf ben:Volgens mij heb ik in het begin toch echt m'n best gedaan om een lapje van 10 x 10 te haken, maar ik kreeg steeds meer opmerkingen dat die van mij echt kleiner zijn. Dat was ook al de reden dat ik besloot m'n eigen lapjes dan toch maar zelf met elkaar te verbinden.
En toen bedacht ik dat ik 'm dan ook maar eens 14 lapjes breed moest maken:


Zo kan ik tenminste zien hoeveel te smal de deken eigenlijk is. 
O, o, ik kom nog niet eens op 130 cm.... Dan moeten er wel zeker twee rijen extra bij, vrees ik! 
De nieuwe missie is nu dat ik deze strook eerst compleet maak, dat wordt dan 14 lapjes breed en 6 lapjes hoog. Als ik dat heb, kan ik opnieuw meten (en misschien een beetje uitrekken?). 


Ik probeer elke dag een lapje te doen, maar dat haal ik niet elke dag. Zoveel andere leuke dingen!

Op 17 november haken we weer aan in Sneek! Van 14.30 - 16.00 uur.Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

8 opmerkingen:

 1. Oeps.. ja, je hand van haken, maar vooral de grootte van je haaknaald is ontzettend bepalend ;o) Misschien gewoon een maatje grotere naald nemen? Maar, mooi wordt het wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o ja dus gewoon een paar blokjes meer ,wel erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je kan je verkantjes toch meten?? ietsje te klein? dan een rand vasten er omheen... veel te klein? dan een rand stokjes.. zo haak ik van allerlei resten ook lapjes van 20x20 voor dekens en omdat elk garen anders is, moet je ze steeds meten en aanpassen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je hebt natuurlijk helemaal gelijk :-) Maar volgens mij heb ik de eerste echt wel gemeten. Die heb ik inderdaad ook met een rij halve stokjes af gehaakt. De rest heb ik op dat lapje gemeten, maar ergens is toen toch wat misgegaan :-/ Nou ja, ik maak deze strook eerst maar eens passend!

   Verwijderen
 4. O jee... nu is het natuurlijk te laat om nog een grotere haaknaald te nemen of dikkere wol... Maar dat komt wel goed, ik wens je nog veel goeie moed want de kleurtjes zijn heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is in eerste instantie een restjes-deken. Met de zwarte vierkantjes ertussen krijg je een soort glas-in-lood-effect, vind je niet? Het bevalt mij ook wel zo :-)

   Verwijderen
 5. Meten is weten :-))
  Ik vind 'm wel érg mooi worden!

  BeantwoordenVerwijderen