{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 4 november 2016

Breimeisjes breien Bohus

Breimeisjes breien Bohus


In oktober waren wij, De Breimeisjes, uit. We gingen naar een van de Breidagen in Zwolle, daar had ik al over verteld in deze blog. We hebben niet alleen heerlijk wolletjes bewonderd en zelfs gekocht, we deden ook een workshop. Een workshop breien, we deden de workshop Bohus Stickning. Die kun je ook doen bij de Breidagen in Rijswijk, zag ik op 't internet, hier is de link. Daar lees je direct nog iets meer informatie over de techniek.

De workshop werd gegeven door Loret Karman. 
Ze had allemaal voorbeelden mee van breiwerk in deze Zweedse techniek:Als ik het kort uit zou moeten leggen: het is figuurtjes inbreien en daarbij gebruik je ook rechte steken op de averechte kant of averechte steken op de rechte kant.Daardoor krijg je een extra kleureffect.


De volgende foto is niet erg scherp, maar hier is vier keer hetzelfde patroon gebreid, waarbij onderaan alles in tricot is gebreid, in de bovenste alles in averecht tricot en in die twee blokjes ertussen in het ene geval de blauwe steken averecht en in het andere geval de witte steken. Zo kun je al zien hoeveel verschil het oplevert of je voor een rechte of een averechte steek kiest. 


De patronen op zich zijn niet eens erg ingewikkeld, maar het effect is echt heel leuk!


We kregen allemaal een setje met drie bolletjes mooie wol in verschillende kleuren (Loret Karman verkoopt zelf geverfde wol, hier is de link naar haar facebookpagina) en op de volgende foto zie je alle lapjes van de workshop. Dan kun je ook direct zien wat kleur doet, hoe verschillend het wordt.Hieronder het lapje van Lydia, om het wat beter te laten zien.


En deze superleuke polswarmer was er ook als voorbeeld. Het leuke is dat we de link naar dit patroon kregen, je vindt het hier.


Geweldig! Ik denk erover om deze te maken, lekker voor mezelf. Ik heb nog een heel zacht lichtblauw wolletje en dan ga ik ook die drie bolletjes van Loret Karman gebruiken, van m'n workshop-lapje! En ik heb vast nog wel wat restjes sokkenwol voor nog meer kleur :-)
Ik heb er al helemaal zin in! De workshop was echt heel leuk om te doen. Sowieso een aanrader om een workshop te boeken mocht je naar de Breidagen gaan. Dat was absoluut een happy momentje!

Het is alweer vrijdag, de week is weer omgevlogen! Voor het weekend heb ik nog een tip. Thialf heeft morgen, op 5 november dus, 's middags Open Dag. Dit is van 13.30 - 16.00 uur en de toegang is gratis. Hier kun je het volledige programma vinden. Een mooie gelegenheid om het nieuwe Thialf te bewonderen en je kunt ook meedoen aan diverse clinics, o.a. van het schoonrijden:Het is een filmpje van de clinic van vorig jaar. Ik ga in ieder geval 's ochtends schoonrijden, ook altijd een happy momentje :-)

Graag wens ik jullie allemaal een heel fijn weekend, mét happy momentjes!Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

14 opmerkingen:

 1. Erg leuk om te lezen hoe dit breien in z'n werk gaat, ik heb het zelf nog nooit uitgeprobeerd. Het effect door te wisselen met van de steken lijkt me erg leuk om te doen! Wie weet, als ik ooit nog eens tijd heb, haha! En plezier met schaatsen gewenst, jammer dat het voor mij zo ver weg is ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn ook schoonrij-verenigingen in Dordrecht, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Zoetermeer! Volgens mij hebben ze in Dordrecht volgende week een clinic!

   Verwijderen
 2. Wat ziet dat er kunstig uit zeg! Mooi! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig, al die verschillende effecten! En dat je nog iets nieuws kon bijleren is altijd leuk :-)
  Fijn weekend, veelmplezier op het ijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo knap echte kunstwerken leuk om dat zo ff allemaal te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie techniek, leuk dat je weer wat geleerd hebt en jij weet al zoveel van breien :) Ook jullie natuurlijk een heel fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bohus? Huh? Daar heb ik echt nog nooit van gehoord. Leuk dat je me kennis laat maken met deze (voor mij dus nieuwe) techniek.
  Alleen weet ik nu nog niet of ik het mooi ga vinden: die averechtse steken waarbij de kleur dan anders naar voren komt, dat wekt bij mij nog het gevoel van 'niet goed gedaan/ niet mooi' op. Maar dat is waarschijnlijk een automatische gedachte. Ik moet daar nog even overheen stappen *Ü*.
  Ik vind het in ieder geval heel leuk om te lezen hoe het jullie vergaat en wie weet ga ik nog eens 'om'!
  Veel plezier in Thialf.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat snap ik wel, Marjan. Eigenlijk is dat ook wat je altijd gedacht hebt. Toch is het wel heel erg leuk als je het zo met opzet doet. Ik vind het echt een heel inspirerend idee :-)

   Verwijderen
 7. Wat een mooie dingen kun je breien met die techniek (ook even gegoogled). Zeker leuk om zo'n workshop te volgen. Veel schaatsplezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat gaaf! Hoe zoiets 'simpels' tot een bijzonder resultaat kan leiden. Leuk joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beetje ver weg....het Thialf dan. Jammer. Maar ja, ik zou ook te laat zijn geweest, hihi.
  Prachtig effect zeg, met dat zweedse breien.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had echt nog nooit van Bohus-breien gehoord! Nou, eigenlijk zou ik best eens willen doen. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt en ik ga er wat informatie over zoeken.
  Had ik nou maar meer tijd voor zoiets... ik wil altijd zoveel :)
  Bedankt voor je inspiratie en fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk! Het ziet er heel mooi uit :)
  Fijne zondag! Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een mooie techniek ..ik vindt de polswarmers
  heel mooi ...heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen