{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 17 november 2016

Gebreide ballen

Gebreide ballen


Kerstballen breien vind ik leuk om te doen en ik heb er al weer een aantal gemaakt dit jaar. Kort geleden kreeg ik een verzoek om drie ballen te breien, die zijn inmiddels verstuurd:


Deze zijn gemaakt van katoen.
Meer wil ik er niet van laten zien, want misschien zijn ze als cadeau bedoeld en zo kan niemand zien voor we ze zijn :-)

Breiclub.nl had me gevraagd wat voor hen te ontwerpen en dit is mijn eerste bijdrage voor het thema van deze maand Lovely Winter:Het patroon staat sinds vorige week op de site. En dit staat erbij:Vind ik leuk!

Al eerder in dit jaar maakte ik een bal voor Siem (ik kan geen foto meer vinden van de complete bal en ik heb 'm allang verstuurd)

Voor Siem had ik al een slinger gebreid.

en voor Charlie breide ik deze bal:

Ook voor Charlie haakte ik al een slinger.
Die bal voor Charlie was nog wel een uitdaging: een lange naam en ik wilde dat op een kleine bal, omdat ik eerder ook een bal had gebreid voor z'n broer Mick. Dát paste makkelijk op zo'n kleine bal. En dit is ook gelukt :-)

Wil je zelf ook aan de slag met gebreide ballen? In deze blog heb ik beschreven hoe ik dat doe. Wil je graag dat ik er een voor je brei? Mail me dan, dan kunnen we overleggen over de mogelijkheden! Hier is m'n mailadres: debreimeisjes@gmail.com.


Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.


14 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze toch leuk die gebreide kerstballen! Ieder jaar hangt onze boom er weer vol mee en ik geniet er steeds weer van. Ook heb ik de nodige ballen weggeven; het is zo'n fijn cadeautje *Ü*. Maar met een naam er op heb ik nog niet eerder gedaan, dat moet ik maar eens gaan proberen.
  Ik heb ook je vorige blogje bekeken met de 'schuine' meerdering en mindering. Wat een grappig effect! Dat moet ik óók maar eens proberen :-)
  Het filmpje met de SSK-mindering heb ik ook bekeken. Misschien moet ik dat óók maar eens proberen....
  Kortom: dank voor een heel inspirerend blogje!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan :-) En die SSK-mindering bevalt mij super goed! Zo leuk dat we nu heel makkelijk dingen kunnen leren uit andere landen!

   Verwijderen
 2. tjee wat leuk Akkelien !! ik heb er nog nooit eentje gebreid maar kijk graag naar wat jij maakt, ontzettend leuk dat je gevraagd bent door de breiclub !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie kerstballen weer! Ik vind het zo knap dat je er vanalles op kunt "schrijven" :-) Die je nu voor de breiclub hebt ontworpen zijn ook super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk is het leuk als je naam erbij staat!
  Leuk idee, gebreide kerstballen, maar eens onthouden :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een hele toer om de naam goed op de kerstbal te krijgen. Erg leuk en orgineel zo'n kerstbal met je naam. Ik heb ook nog een aantal op zolder liggen die van carlos en Arne, blijven leuk...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ooit eens kerstballen gebreid (op 2 pennen ) via een patroon uit de Leeuwarder Courant. Op 4 bamboe-pennetjes ook eens geprobeerd, werd niks.
  Deze met die letters zijn erg leuk. Wie weet probeer ik het ooit nog eens.
  En je mag er best trots op zijn, mooi ontwerp en ja daar hoort jouw naam bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. o wat leuk die kertballen met de namen..knap hoor !!!
  heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waaw, leuk!! Ik heb pas de breinaalden nog eens opgenomen ( jaren geleden! ) maar ben nog maar gewoon 'rechtdoor' aan het breien. Dus dat je die letters erop krijg, en dan nog eens in het rond kan breien... petje af!
  Mooie kleuren ook...
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt leuk weer. Ook hoe je het in en foto verwerkt met de hele naam in beeld. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Ik kreeg mijn kerstballen nooit zo 'strak' als jij, daar ben ik echt jaloers op :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Thank you so much for sharing at my Link up.
  I have a New party now if you want to share again :)

  BeantwoordenVerwijderen