{ 'anonymize_ip': true }

dinsdag 12 november 2013

Dinsdag poppendag, het neusje van...

Dinsdag poppendag, het neusje van...

Vorige week was ik nog niet erg gevorderd met mijn Pippi-hippie. Het is best stimulerend, zo'n blog, want ik kon het natuurlijk niet maken om vandaag weer geen vorderingen te hebben.
Het is echt waar dat ik het een lastig punt vind, dat moment dat de armen aan het lijf zitten en er moet worden begonnen met het gezicht. 

Nu is het bij de hippies ook weer wat anders dan bij de grotere gebreide poppen. Het is vooral allemaal wat kleiner. En het gezicht wordt heel anders gedaan. Ik had de indruk dat de ogen ingebreid werden en was verrast toen ik zag dat het gemaasd werd. Ook zag ik nu dat het neusje er later met een soort van knoopje op gemaakt wordt. Ik vond de "nop" juist wel leuk bedacht bij de grotere poppen! Ik heb overleg gehad met blogvriendin Daniëlle. Zij liet me weten wel het hele patroon gevolgd te hebben en dat de nop-neus van de grotere poppen zeker te groot zou zijn. 

En toch heb ik een nop gebreid, een kleiner nopje:Het lijkt me wel een goed neusje.
Ondertussen was ik al aan het nadenken over het volgende, de ogen. Als je in een rond breiwerk wilt inbreien, dan is het niet handig dat het alleen om twee kleinere vlakken vlak naast elkaar gaat. Dat kan wel als je heen en weer breit. Maar hoe doe je dat in een rond breiwerk? Op zich is het niet erg als er achter op het hoofd iets afwijkends komt te zitten, daar komt immers nog wel haar. Een experiment dus!Het ziet er aan de kant van de ogen goed uit.Ik heb in de naald van de achtekant van het hoofd doorgebreid tot en met de achtste steek en ben gekeerd. De volgende toer heb ik averecht gebreid en toen de zevende steek samengebreid met de lus onder die achtste steek om zo "het gat te dichten". Weer gekeerd en daarna kun je normaal door breien, in het rond. Het ziet er aan de achterkant best acceptabel uit, vind ik.Nu een foto van de binnenkant:En dat het eindresultaat aan de voorkant:En dat is dan weer het jammere: ik vind het tegenvallen.... Het linkeroog is nog wel aardig gelukt, maar ze zijn zeker niet hetzelfde en het is wat rommelig.
Dan moet ik er toch maar aan geloven, aan het mazen.... Volgens Daniëlle is dat "eigenlijk niet zo moeilijk, hoor!" We zullen zien, ik ben er wat huiverig voor. Ik kan altijd Lydia nog vragen. Zij kan het namelijk wel heel goed!
Het neusje vind ik goed geslaagd, en voor volgende week hoop ik dan de ogen gemaasd te hebben.

Nu ga ik even inspiratie zoeken bij Daniëlle, Jolanda, Marjolein, Rita en Wieke!

Misschien zijn er inmiddels nog meer blogs die meedoen of dat willen". Laat het maar weten, dan breid ik het lijstje inspiratie gewoon uit!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

11 opmerkingen:

 1. Ja het neusje is heel goed geslaagd. De ogen zijn inderdaad een beetje rommelig. Maar het was zeker het uittesten waard. Gelukkig heb je Lydia om je te helpen bij het mazen. Het zal wel lukken !!!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het weer terug gestoken en ben nu het hoofd verder aan het breien. Kost wel weer extra tijd.... :-)

   Verwijderen
 2. Het neusje vind ik ook zeker geslaagd, alhoewel ik de originele neus gemakkelijker vind dan de andere van de poppen. Ik overwoog om bij de poppen de neus van de hippie te gaan gebruiken (hihi) omdat ik die makkelijker vind. En de ogen, tja, ik zou ze mazen, is toch niet zo moeilijk als je denkt hoor. Ik dacht ook deze methode bij de poppen eens uit te proberen nu bij mijn boerinneke. En anders vraag je Lydia! Opgelost!
  Maar je zal het wel kunnen!
  Grtjes, rita.
  Je bent trouwens ineens heel fel gevorderd met pippi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal niet verkeerd hoor, en goed bedacht allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tjeminee, wat ingewikkeld.... ik zou dat toch ook graag kunnen, maar als ik dit zo zie... oef.... ben erg benieuwd naar het eindresultaat <3 xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een erg lief neusje. Ben benieuwd naar de ogen volgende week. En het klopt, mazen is helemaal niet moeilijk!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een gepuzzel met zo'n klein koppie ;o) en ik zou ook voor mazen gaan je volgt eigenlijk gewoon de breisteek en het ligt er iets meer bovenop, en het neusje vond ik ook veel prettiger als het geworstel met de grote pop, Grappig hoor om te horen maar ik weet zeker dat ze een leuk koppie gaat krijgen ;o)
  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een lief neusje! De ogen mazen wordt vast ook wel mooi, het is even een handigheidje, maar het gaat je vast wel lukken. (Ik kan niet op vijf naalden breien, maar mazen kan ik dan weer wel haha)

  groetjes jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gepuzzel met de oogjes en neusje, Maar ik vertrouw erop dat pipipi hippie een mooi meisje gaat worden
  groejtes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. misschien de volgende keer toch gewoon door breien en de draden steeds afknippen en dus in toer 2 van de ogen weer met een los draadje verder breien???(dus niet keren!!) de gaatjes werk je weg met het afhechten van de draadjes.
  maar je neusje vind ik weer heel goed gelukt!!!
  knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al breiende vond ik dat ik eigenlijk ook al dat ik veel te moeilijk deed. Waar hebben we het over: 2 x 2 steken blauw per oog. Dat had best gekund met gewoon rond breien en een wat langere begindraad. Maar goed, het hele inbreien vind ik toch niet mooi worden in dit geval. Dus ik ga het proberen met mazen.

   Verwijderen