{ 'anonymize_ip': true }

maandag 11 november 2013

Feestelijk freubelenFeestelijk freubelen


Vorige week was er weer freubelclub. Dit keer extra feestelijk, want één van onze freubelvriendinnen was jarig! Bij Katrein Kunst is het altijd feest, dus de versierde stoel stond al klaar!


Er waren dus extra lekkere dingen bij de koffie/thee en wat cadeautjes. Ik haakte een hartje voor haar:


Ik maak deze tegenwoordig iets "dikker", door nóg een randje vasten extra te haken voordat ik ze aan elkaar zet. Daarvoor gebruik ik dan nog een extra kleurtje, maar dat kun je nauwelijks zien op de foto. (Hier kun je het basispatroon vinden.)

Maar goed, wij gingen dus freubelen. En er stonden weer leuke werkjes voor ons klaar!We beplakten mooie doosjes met servetten. Had ik nog nooit gedaan! Ik koos allemaal stukjes servet met als hoofdkleur paars. Het deksel is nog extra versierd met een bloemetje. Ik zag later dat het misschien wel mooier is om maar één soort servet te gebruiken, maar toch is het best leuk geworden.


Op de foto is ook een portemonneetje te zien, van papier. Het is een soort van boekje, je kunt het bij een cadeautje doen en er dan een wens of iets liefs in schrijven. En er liggen wat stenen. We hebben namelijk ook stenen beschilderd. Er lagen wat mooie voorbeelden en mijn buurvrouw Brenda maakte ook een prachtexemplaar met een vogeltje. Zij kan dan ook geweldig tekenen en schilderen (kijk maar eens bij haar op BDDesign). Ik hield het wat simpeler: die paarse met blauwe stipjes is van mij :-)Een heel leuk werkje voor de meesten was: chunks maken. Hebben jullie ook van die armbanden? Ik niet, dus mocht Lydia die van mij. Zij vond het geweldig. Het is natuurlijk ook heel erg leuk, want je kunt elke gewenste afbeelding in je chunk doen. Zo worden ze heel speciaal! Ik begreep dat je in de winkel van Katrein ook een setje kunt kopen om ze zelf te maken en ze doet ook workshops waarin je ze maakt.

Ja, het was weer een topavond, dankjewel Katrein Kunst!

Liefs van De Breimeisjes!

10 opmerkingen:

 1. Dat is het leuke aan zo een freubel avond, je leert er weer allerlei nieuwe technieken bij. Je hebt weer leuke spulletjes gemaakt.
  Grtjs
  Daniëlle
  ps, ben benieuwd naar morgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook benieuwd naar jouw poppennieuws, Daniëlle!

   Verwijderen
 2. Wat een leuke knutsels weer. En nog een verjaardag gevierd ook... Lekker gezellig zo.

  Lieve groet,dinah.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk al die creaties, gezellig samen freubelen, dat lijkt me heerlijk xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je weer en leuk stukje geschreven, bedankt voor de leuke complimenten + de link naar mijn blog! Enne, de Freubelclub is idd erg gezellig, op naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je weer en leuk stukje geschreven, bedankt voor de leuke complimenten + de link naar mijn blog! Enne, de Freubelclub is idd erg gezellig, op naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het al jammer dat ik je steen niet op de foto had gezet, Brenda!

   Verwijderen
 6. leuk zo'n klupje!!!! elke keer feest, denk ik.. ook al is er niemand jarig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie hebben weer heerlijk gefreubeld! Je hartje moet ik ook eens uitproberen, weer net iets anders :-) leuk! En jullie servettenwerkjes zijn echt wel supermooi geworden!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen