{ 'anonymize_ip': true }

donderdag 14 november 2013

Lopende zaken, sok en zo

Lopende zaken, sok en zo


Momenteel gaat het wel goed met de sokken. Dat was me ook al verteld door blogvriendin Rita, het tweede paar gaat beter! Nu is dit wel hele dunne wol, dus ik moet veel meer naalden breien, maar met de eerste van dit stel ben ik toch al goed gevorderd:


Ik ben uiteraard bezig met voorbereidingen voor de handwerkavond bij Katrein Kunst aanstaande maandag (18 november, wil je meer weten, misschien zelfs "aanhaken", kijk dan hier voor meer informatie). En ook een nieuw pakketje is in voorbereiding, en ik draai vast kleine bolletjes van mooie kleuren katoen:


Gisteren liet ik al zien dat ik zo'n verantwoorde aankoop had gedaan, het mooie boek met haak- en breipatronen. Ik probeer op dit moment iets uit. Het is een sjaal met een diagonaal effect. Misschien is het wat om met mijn paarse garen met lovertjes (ik liet het in deze blog zien) te breien? 


Het staat er wel wat vreemd in, want wat is een "r achterlangs van de dwarsdraad"? Ik heb er uiteindelijk van gemaakt dat ik daar 1 steek recht meerder door in het tussendraadje te breien. En ik ga nog even uitproberen of het ook oké is als ik alle even toeren alleen maar averecht brei in plaats van afwisselend een paar steken recht, een paar steken averecht. Op zich is het wel een steek die goed te doen is! En dat diagonale effect vind ik heel erg leuk! Zoals ik al zei: zeer verantwoord, deze aankoop!

Liefs van De Breimeisjes!


6 opmerkingen:

 1. Die sokken wol is wel mooi hé. Ik denk dat die in het echt nog mooier is dan op de foto.
  Soms kunnen ze in een breiboek de steken zo ingewikkeld uitleggen. Ik prul dan maar tot ik denk dat het "dat" moet zij.
  Nog veel plezier met je "verantwoorde aankopen". Ze komen goed van pas!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw, die sokken!!!!
  Ooit, ooit... zal ook ik kunnen breien....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon beginnen, Haakjuffie, je kunt het vast! Ik als "breimeisje" kan ook best goed haken, dus heb ik alle vertrouwen in een breiende Haakjuffie :-)

   Verwijderen
 3. Zo zie je maar, het loopt prima met de sokken nu Akkelien, alweer voorbij de hiel (het moeilijkste deel van sokken) en je hebt prachtige wol! Benieuwd naar je "diagonale" sjaal, hij ziet er op foto wel heel mooi uit! In boeken kunnen ze soms van iets makkelijk iets moeilijk maken, het zal wel goedkomen, je kan toch al langer breien :-) en het was zeker een verantwoorde aankoop vind ik ook :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je sok ziet er heel goed uit,.is wel mooi als je dat met fijner garen doet.
  En benieuwd of je er uit komt met het patroon uit het boekje.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat worden mooie sokken.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen