{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 6 september 2013

Uittesten

Uittesten


Als je een winkel hebt, "moet" je regelmatig op inkoop. Dat doet Katrein Kunst dan ook, met grote zorgvuldigheid. En nu ze op inkoop ging voor garens en aanverwante zaken, vroeg ze of ik meeging. Ik maakte nog net geen vreugdedansje! Dat is natuurlijk superleuk om eens mee te maken!

Het winkeltje van Katrein Kunst is klein (klik hier voor een filmpje!), dus moesten we wel goed kiezen en vooral niet te veel. Dat is dan nog best moeilijk! Zoveel mooie dingen gezien! Uiteindelijk lagen diezelfde middag de nieuwe kleurtjes al in gezellige mandjes in de winkel:


Eindelijk kocht Katrein breivorken en knoopsterren in. Dat leek mij steeds al een superleuk item voor haar winkel. Ik mocht even wat uitproberen:

breivork

knoopster
Bij allebei zit al een werkbeschrijving en hier is een duidelijke uitleg voor de breivork en hier een uitgebreide uitleg voor de knoopster.
Ook heb ik wat garen mee om dingen uit te testen en zo heb ik deze col gemaakt:Van een bol Roma Big Rainbow (Scheepjeswol), pen nummer 10. 20 steken opzetten en breien in een dubbele gerstekorrelsteek. Aan het eind met een halve slag aan elkaar zetten -> dan is het een möbiussjaal: die valt mooi. De col kan precies twee keer om, lekker warm dus!

Leuk, zo wat dingen uittesten en met zulke mooie garens breien!

Iedereen vast een heel fijn weekend gewenst! En voor wie in de buurt woont: vandaag en morgen zijn er allemaal leuke activiteiten in IJlst, het 2015festival! De Breimeisjes zijn er morgenmiddag zeker te vinden!

Liefs van De Breimeisjes!

10 opmerkingen:

 1. Ja, daar ben ik super jaloers op, zomaar mee mogen wol gaan kiezen. Dat is om een vreugde dans te doen. Van die breivork en knoopster heb ik nog nooit van gehoord. Nooit te oud om bij te leren!
  Grtjs en fijn weekend
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel echt leuk, hoor, vooral die knoopster vind ik leuk! Het is ook erg leuk voor kinderen!

   Verwijderen
 2. Is dat wat om te doen met groep 7 kinderen? Ziet er heel erg leuk uit voor de knutselmiddag op school!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed te doen voor groep 7! Ik mail je nog wel even met nog wat info!

   Verwijderen
 3. Hoe leuk is dat, om meegevraagd te worden en mee te mogen kiezen en je mening geven over de nieuwe aankopen??? Daar dromen we allemaal van denk ik! Heerlijk lijkt me dat! En dan nog dingen meekrijgen om uit te testen, je lijkt wel Alice in Wonderland :)
  Je sjaal is heel mooi, maar zelf hou ik niet zo van colsjaals, die zijn me te warm.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu is het ook echt nog te warm voor zo'n col, Rita!
   De sjaal is ook bedoeld om in de winkel als voorbeeld te liggen!

   Verwijderen
 4. Wat zijn de kosten van die breivork en ster? En vanaf welke leeftijd is dat leuk om te doen?

  Gr. Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De prijs is volgens mij € 3,95 per stuk. Ik denk dat kinderen vanaf een jaar of 7 á 8 er al wat mee kunnen. Misschien nog wel jonger! En tot hoge leeftijd :-)

   Verwijderen
 5. Ow wat bof jij dat je mee mocht, zo een uitstapje zou ik ook wel willen maken. En leuk de vork en ster.
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat een heerlijk uitstapje was dat voor jou! Daar zou iedere handwerkster wel mee naar toe willen.
  Die knoopster is heel leuk. Ik heb hem zelf gemaakt en heb er ook een blogje van gemaakt (zie mijn blogje op 17-1-2013). Leuk dat je ze hier nu ook laat zien.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen