{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 20 september 2013

HerfstHerfst

Kijk dan wat mijn buurman op facebook had staan!


En het bijschrift luidde: "De zomer is voorbij. De huisdieren komen weer in huis". En dit exemplaar had hij dus weer buiten laten lopen.... Brrr, nu maar hopen dat deze niet naar ons verhuist! 

Ik heb wel een spin, een gehaakte:  


En ook een gehaakt web:


En dat vind ik voorlopig wel goed zo!


Dit was voor onze workshop van afgelopen maandag. Verder hadden we nog wat kleuriger patroontjes, de inspiratie kwam van de blog van Ing-things, al vond ik het deze keer in een tijdschrift, de Knippie. Weer een patronenpakketje gemaakt:


Met deze keer spinnen eraan. Ik had deze spinnetjes in onnatuurlijke vrolijke kleuren gehaakt:Ik haakte ze zo: Een beginlusje en daarna 5 lossen haken. In de 5e losse vanaf de haaknaald haak je een dubbelstokje, alleen stop je als je nog één keer een omslag moet maken om door de laatste 2 lussen op je haaknaald te halen. Je houdt dan dus 2 lussen op je haaknaald. Dat doe je nog een keer of drie á vier. Hangt er vanaf hoe dik je de spin wilt! Dan maak je alsnog een omslag en haalt die door alle lussen op je haaknaald, je haakt ze dus samen. Het lijf is nu klaar. Hierop ga je de kop haken. Haak 4 lossen en haak nu in die steek bovenop het lijf een stokje, alleen stop je ook nu vóór de laatste omslag en houd je weer 2 lussen op je haaknaald. Nog een keer of drie á vier en dan met een omslag door alle lussen op je haaknaald en de draad doorhalen en afknippen. Met die einddraad heb ik het kopje en het lijf iets dicht gestoken en vier draadjes, die ik bijelkaar knoopte (en zo de acht poten werden), vastgezet in het midden. Naar de einddraad gewerkt en dit samen geknoopt en zo had ik een lusje om ze aan de patronen te hangen. Die andere spin had ik ook zo gemaakt, alleen nu had ik vier draden van iets van 20 lossen gehaakt voor de poten.


Voor de blaadjes en eikel- (en kastanje-) hoedjes gebruikte ik leuk gemèleerd garen! Mooi en vrolijk!Nog een leuk patroon van een spin zag ik op de blog van Rinske, kijk hier.

Vast een heel fijn weekend gewenst!


Liefs van De Breimeisjes!

10 opmerkingen:

 1. Brrr, ben zo geen liefhebber van spinnen. Ook niet als ze gehaakt zijn. Maar met Halloween op komst...
  Grtjs en fijn weekend
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies Daniëlle, dat was ook wat ik dacht: het hoort wel bij deze tijd van het jaar.

   Verwijderen
 2. Ik heb dus echt geen hekel aan spinnen. We hebben al een vogelspin maar ik ga deze ook beslist haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *gruwel* ...ik haaaaat spinnen, ben er als de dood voor, vooral voo zo'n engerd als bij je buurman, ik denk niet dat ik spinnen ga haken, al zijn die wel een stukje gezelliger:-) Grtzz...Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Akkelien, zag net je leuke blauwe spin dus ik klik even aan en zie m'n naam met link, wat leuk! Bedankt, en een heel fijn weekend alvast, hartelijke groet van Rinske.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh nou daar heb ik wel iets voor.... een hele lieve spinnenvanger, toevallig vandaag gepost op mijn blog!!!!
  Ik vind de gehaakte spinnen wel erg leuk!!!!

  Lieve groet dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had ik gezien, Dinah, en die foto van mijn buurman zou heel goed in jouw foto-challenge passen ;-)

   Verwijderen
 6. Ik heb het niet zo op spinnen Akkelien, zelfs geen gehaakte denk ik :( Jij hebt er wel hele mooie gemaakt en in vrolijke kleurtjes, maar toch... geef mij dan maar liever de eikeltjes, die zien er liever uit ;)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie spin zeg: toch wel weer de vrijheid gegeven?

  BeantwoordenVerwijderen